Mõnusad ja mahlased searibid

Õlle, magusa tšillikastme, ingveri ja sojaga maitsestatud mahlased searibid. Mina küpsetasin ahjus, aga saab ka grillil/süte kohal. 

Head ja värsket eestimaist sealiha otse perefarmist saab osta Oma Põrsa lihapoodidest. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg searibisid (u 2 ribiplaati)

Marinaad:

200 g magusat tšillikastet (u 2 dl)

1 dl õlut

0.5 dl sojakastet

2 tl riivitud ingverijuurt

Valmistamine

Eeltööd: Sul on vaja vaid ribiplaate, nii et turult ostetud paksult ribitükilt lõika ära kamar ja esimene pekikiht - ma jätsin umbes 1,5-2 cm jagu liha ribide kohale. Kui küpsetad ribisid ahjus, siis lõika ribid lahti. (Süte kohal grillimiseks on kergem ribiplaat terveks jätta ja peale küpsetamist lahti lõigata).

Sega marinaadiained omavahel. Lisa lahtilõigatud ribid, pööra neid marinaadis ja lase 3-24 tundi maitsestuda.

Küpseta ribisid 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, neid aeg-ajalt pöörates, kuni ribid on hästi pehmed ja mahlased ja küpsenud. 

Inspiratsioon: Austraalia ajakiri Taste.com.au

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 22.06.2014 16:54

Mina tirin veel selle kontide peal oleva n.n. kile ka ära, lähevad maitsed paremini sisse ja kuidagi krõbedam jääb ;)

Pille
postitatud 22.06.2014 17:05

Tead, Ilsu, ma lugesin kõikjalt selle nn kile kohta, aga konkreetsetel ribidel seda lihtsalt polnud - midagi vintsket hamba alla ei jäänud. Aga kui on silmaga tuvastatav hele nahkjas kile, siis jah, võiks selle esmalt eemaldada :)

Ilsu
postitatud 22.06.2014 17:36

Jah, ega see ju eriti ei muuda lõpptulemust, see on mul siuke protsessi osa ;) Ja see käib suht lihtsalt sealt ära ka. Mulle meeldib lihaga mässata ;)

Liiseli
postitatud 05.05.2015 15:12

No ikka väga mõnusad ribid tulevad selle retsepti järgi :)

keitz
postitatud 27.07.2017 16:33

Kas soola ei pandagi marinaadile?

Pille
posted on 28.07.2017 16:14

keitz, ei ole otseselt vajalik, kuna sojakaste on väga soolane ja seda on siin üle 3 supilusikatäie!