Seene-sinihallitusjuustupirukas

Väga maitsev ja hõrk pirukas. Viimati kasutasin šampinjonide-šiitake segu ja Gorgonzola sinihallitusjuustu (algretseptis oli Valio Aura). Paprikaga maitsestatud põhi sobib seene-juustutäidisega imehästi.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

2 dl nisujahu

1 tl paprikapulbrit

0.25 tl soola

2 sl vett

Täidis:

1 l ehk 400 g värskeid seeni -

1 sibul

2 sl võid

150 g murendatud Aura või Gorgonzola sinihallitusjuustu

0.5 tl purustatud musta pipart

1 dl hakitud peterselli

näiteks kukeseeni või šampinjone

1 tl kuivatatud või 0.5 dl värsket estragoni

3 muna

2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

Valmistamine

Valmista tainas: sega jahu, sool ja paprikapulber ühtlaseks ja haki juurde külm või. Näpi tainas ühtlaseks puruks, lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks.

Suru tainas võitatud Ø 28 cm pirukavormi põhjale ja äärtele.

Haki seened ja sibul ning pruunista pannil võis, kuni seentest eraldunud mahl on aurustunud.

Tõsta pann tulelt, lisa sinihallitusjuust, pipar, petersell ja estragon.

Klopi munad segamini, lisa koor. Sega täidisega ja vala täidis pirukapõhjale.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Kui pirukas kipub liialt pruunistuma, kata fooliumiga.

Retsept on mugandatud Valio retseptivihikust "Valion juustot" (Sienestäjän piiras). Pildi tegi DAGRIS.

LISA KOMMENTAAR

Dagris
postitatud 22.09.2009 08:29

Selles seenepirukas võib peale kukeseente kasutada ka muid seeni - nt šampinjone, igal juhul sobib pehme ja hõrk juustune täidis imehästi paprikast punaka põhjaga. Veidi teravust saab lisada kasutades teravat paprikapulbrit. Tegin väikeste modifikatsioonidega.

Akaatsia
postitatud 19.06.2013 16:11

super hea pirukas - sinihallitusjuust ja kukeseened annavad täiusliku maitse