100 g võid
2 dl nisujahu
1 tl paprikapulbrit
0.25 tl soola
2 sl vett
Täidis:1 l ehk 400 g värskeid seeni -
1 sibul
2 sl võid
150 g murendatud Aura või Gorgonzola sinihallitusjuustu
0.5 tl purustatud musta pipart
1 dl hakitud peterselli
näiteks kukeseeni või šampinjone
1 tl kuivatatud või 0.5 dl värsket estragoni
3 muna
2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort
Valmista tainas: sega jahu, sool ja paprikapulber ühtlaseks ja haki juurde külm või. Näpi tainas ühtlaseks puruks, lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks.
Suru tainas võitatud Ø 28 cm pirukavormi põhjale ja äärtele.
Haki seened ja sibul ning pruunista pannil võis, kuni seentest eraldunud mahl on aurustunud.
Tõsta pann tulelt, lisa sinihallitusjuust, pipar, petersell ja estragon.
Klopi munad segamini, lisa koor. Sega täidisega ja vala täidis pirukapõhjale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Kui pirukas kipub liialt pruunistuma, kata fooliumiga.
Retsept on mugandatud Valio retseptivihikust "Valion juustot" (Sienestäjän piiras). Pildi tegi DAGRIS.
Selles seenepirukas võib peale kukeseente kasutada ka muid seeni - nt šampinjone, igal juhul sobib pehme ja hõrk juustune täidis imehästi paprikast punaka põhjaga. Veidi teravust saab lisada kasutades teravat paprikapulbrit. Tegin väikeste modifikatsioonidega.
super hea pirukas - sinihallitusjuust ja kukeseened annavad täiusliku maitse
Seene-sinihallitusjuustupirukas
Väga maitsev ja hõrk pirukas. Viimati kasutasin šampinjonide-šiitake segu ja Gorgonzola sinihallitusjuustu (algretseptis oli Valio Aura). Paprikaga maitsestatud põhi sobib seene-juustutäidisega imehästi.