Peekoni-suvikõrvitsavorm

Mõnus suvikõrvitsavorm, mis on hea nii soojalt kui ka jahtunult. Sobib hästi piknikukorvi või suupistelauale. 

Fotol on süsivesikutevaene versioon. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

150 g toorsuitsupeekoni kuubikuid

450 g riivitud suvikõrvitsat

200 g fetajuustu

200 g kodujuustu

40 g riivitud parmesani

4 sl hakitud värsket murulauku

soola ja musta pipart

6 muna

150 g nisujahu või 5 sl psülliumi (gluteenivaba ja/või LCHF versiooni jaoks)

1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. Vooderda 20x30 cm ahjupann küpsetuspaberiga. 

Kuumuta õli suurel mittenakkuval praepannil tugeval kuumusel. Lisa sibul, küüslauk ja peekon ning prae segades umbes 5 minutit. Tõsta kaussi, lisa riivitud suvikõrvits, murendatud fetajuust, kodujuust, parmesan, murulauk, sool ja pipar. Sega läbi. 

Klopi teises kausis munad jahu või psülliumikestadega läbi. Lisa peekoni-suvikõrvitsasegule ja sega läbi. 

Tõsta ahjuvormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 40-45 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldne ja kenasti läbi küpsenud. Lõika tükkideks ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Külmutamiseks: pane tükid kinnisesse karpi, kihtide vahele aseta küpsetuspaber. Pane kuni 3 kuuks sügavkülma. 
  • Sulatamiseks: tõsta eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmkappi. Serveeri toatemperatuuril või kuumuta. 

Allikas: Donna Hay, aga mugandatud kujul. 

LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 06.08.2014 11:19

Väga maitsev! Isegi lapsed, kes suvikõrvitsat eriti ei armasta, sõid ja kiitsid.

Nayoko
postitatud 23.12.2014 17:33

Superhea! Väga maitsev.

Lumehelbeke
postitatud 11.12.2015 11:51

Ülimalt hea oli, aga tegin retseptis pisut muudatusi. Jätsin ära toorsuitsupeekoni (ei tahtnud ülse liha sisse panna), feta asemel lisasin kodujuustu (kokku siis 400g), munasid panin vaid 3tk. Tuli suurepärase maitsega. Lisandiks tegin värsket salatit. Nämm :)

Lumehelbeke
postitatud 09.01.2016 21:47

Proovisin ka originaalversiooni ära, kuid munade arvuks jäi siiski 3. Tegin psülliumiga, et saada LCHF versioon. Kuidagi veniv/libe tuli - nisujahuga oli parem!

katikoplime
postitatud 30.04.2016 13:11

Väga maitsev ja eriti meeldis see mu 1,5 aastasele, kes isukalt mitu portsu sõi :D

Pille
postitatud 16.07.2016 15:45

Hästi tänuväärne retsept, õnnestub igal juhul :)</br> Täna oli näiteks mune ainult 4, toorsuitsupeekoni asemel maasuitsupeekon. Juustuks oli hoopis segu ricotta-juustust (250 g pakk) ja erinevatest juustulõppudest. </br>Fotol on tavalise nisujahuga tehtud variant.

Hexy
postitatud 28.07.2016 20:34

Väga maitsev! Juurde sõime toorsalatit.