1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
150 g toorsuitsupeekoni kuubikuid
450 g riivitud suvikõrvitsat
200 g fetajuustu
200 g kodujuustu
40 g riivitud parmesani
4 sl hakitud värsket murulauku
soola ja musta pipart
6 muna
150 g nisujahu või 5 sl psülliumi (gluteenivaba ja/või LCHF versiooni jaoks)
1 tl küpsetuspulbrit
Kuumuta ahi 180°C. Vooderda 20x30 cm ahjupann küpsetuspaberiga.
Kuumuta õli suurel mittenakkuval praepannil tugeval kuumusel. Lisa sibul, küüslauk ja peekon ning prae segades umbes 5 minutit. Tõsta kaussi, lisa riivitud suvikõrvits, murendatud fetajuust, kodujuust, parmesan, murulauk, sool ja pipar. Sega läbi.
Klopi teises kausis munad jahu või psülliumikestadega läbi. Lisa peekoni-suvikõrvitsasegule ja sega läbi.
Tõsta ahjuvormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 40-45 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldne ja kenasti läbi küpsenud. Lõika tükkideks ja serveeri.
Allikas: Donna Hay, aga mugandatud kujul.
Väga maitsev! Isegi lapsed, kes suvikõrvitsat eriti ei armasta, sõid ja kiitsid.
Superhea! Väga maitsev.
Ülimalt hea oli, aga tegin retseptis pisut muudatusi. Jätsin ära toorsuitsupeekoni (ei tahtnud ülse liha sisse panna), feta asemel lisasin kodujuustu (kokku siis 400g), munasid panin vaid 3tk. Tuli suurepärase maitsega. Lisandiks tegin värsket salatit. Nämm :)
Proovisin ka originaalversiooni ära, kuid munade arvuks jäi siiski 3. Tegin psülliumiga, et saada LCHF versioon. Kuidagi veniv/libe tuli - nisujahuga oli parem!
Väga maitsev ja eriti meeldis see mu 1,5 aastasele, kes isukalt mitu portsu sõi :D
Hästi tänuväärne retsept, õnnestub igal juhul :)</br> Täna oli näiteks mune ainult 4, toorsuitsupeekoni asemel maasuitsupeekon. Juustuks oli hoopis segu ricotta-juustust (250 g pakk) ja erinevatest juustulõppudest. </br>Fotol on tavalise nisujahuga tehtud variant.
Väga maitsev! Juurde sõime toorsalatit.
Peekoni-suvikõrvitsavorm
Mõnus suvikõrvitsavorm, mis on hea nii soojalt kui ka jahtunult. Sobib hästi piknikukorvi või suupistelauale.
Fotol on süsivesikutevaene versioon.