2 muna
200 g riivitud juustu (u 5 dl)
1 sl psülliumikesti
1 tl MEIRA kuivatatud punet
praadimiseks võid või kookosrasva
Klopi munad kahvliga kergelt lahti, sega juurde riivitud juust, psüllium ja pune.
Kuumuta pannil või/kookosrasv ning prae keskmisel kuumusel väikesed pannkoogid.
NB! Võid pannkoogid ka ahjus küpsetada - siis võtab see umbes 15 minutit 200 kraadi juures.
Taani retsept (Ostepandekager).
Olen nüüd paar korda teinud neid Saaremaa juustuga (pikad riivitud ribad). Väga mõnusad!
Nii nii, proovisin ainult muna, juustu ja maitseainetega. Keeramisel on tükk tegu, peab noa või kahvli appi võtma pannilabidale, aga täitsa tehtav. Ja jahtuda tahavad kindlasti enne sööma asumist, siis on vähe kõvemad ja väiksemaid saab siis käest ka süüa.
Tegin ka neid pannkooke, väga head, kuid psülliumi asemel kasutasin sojajahu, seal on süsivesikuid 0g. Üldjuhul ei ole märganud, et sojajahu kasutataks lcgf retseptides, kuid hoidis hästi koos.
Tegin täna hommikul ja väga maitses :) kahjuks panin soola ja seda ilmselgelt vaja polnud. Tomat ja hapukoor olid ideaalsed kõrvale. Panin Metsamoori ürdisoola, ürtide pärast :) aga ei mõelnud üldse soola olemasolule :) edaspidi olen targem :)
Mina tegin ka just lõpetasin söömise, nii head ja natuke ajab isegi südant pahaks, mis on minu puhul väga hea (ei söö siis üle). Aitäh retsepti eest!
Järgmine kord proovin teha selle taignaga minipitsasid. Törts plaadile, tomati viil peale, ja õhuke viil suitsupeekonit ka ja siis jälle väike törts taigent. Tomat ja peekon peaksid ilusti sinna koogikese sisse jääma. Ja kui on jahtunud, siis peakski nagu väike pitsa olema. Idee on hea, küsimus on ainult, et kas see praktikas ka välja tuleb :) aitäh retsepti jagamast, väga maitsvad ja huvitavad pannkoogid :)
Juustupannkoogid
Süsivesikutevaesed juustupannkoogid.
NB! Soola pole lisada vaja, juust ise enamasti väga soolane.