1 lillkapsapea (u 1,2 kg)
2 sl oliiviõli
meresoola ja musta pipart
hakitud värsket siledalehist peterselli
1 dl röstitud mandleid (haki jämedalt)
1 hakitud punane sibul
Rosina-safranivinegrett:korralik näputäis safraniniidikesi
1 sl keeva vett
3 sl oliiviõli
1 sl punase veini äädikat
Eemalda lillkapsalt lehed, lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks ja pane ühekordse kihina ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lillkapsaõisikud on kenasti kuldsed ja pehmed. Sega aeg-ajalt.
Pane safraniniidikesed väikesesse kaussi, lisa keev vesi ja lase kümmekond minutit tõmmata. Siis vispelda juurde oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Lisa korindid ja pane kõrvale.
Pane soojad lillkapsaõisikud kaussi, lisa hakitud petersell, sibul ja mandlid. Sega juurde rosina-safranikaste.
Serveeri kohe.
Allikas: Colour of Maroc (Murdoch Books). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Soe lillkapsasalat rosina-safranikastmega
Väga mõnus ja maitseküllane soe lillkapsasalat, meeldis ka lastele!