Soe lillkapsasalat rosina-safranikastmega

Väga mõnus ja maitseküllane soe lillkapsasalat, meeldis ka lastele!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 lillkapsapea (u 1,2 kg)

2 sl oliiviõli

meresoola ja musta pipart

hakitud värsket siledalehist peterselli

1 dl röstitud mandleid (haki jämedalt)

1 hakitud punane sibul

Rosina-safranivinegrett:

korralik näputäis safraniniidikesi

1 sl keeva vett

3 sl oliiviõli

1 sl punase veini äädikat

2 sl korinte või seemneteta rosinaid

Valmistamine

Eemalda lillkapsalt lehed, lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks ja pane ühekordse kihina ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lillkapsaõisikud on kenasti kuldsed ja pehmed. Sega aeg-ajalt. 

Pane safraniniidikesed väikesesse kaussi, lisa keev vesi ja lase kümmekond minutit tõmmata. Siis vispelda juurde oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Lisa korindid ja pane kõrvale. 

Pane soojad lillkapsaõisikud kaussi, lisa hakitud petersell, sibul ja mandlid. Sega juurde rosina-safranikaste. 

Serveeri kohe. 

Loe veel:

Allikas: Colour of Maroc (Murdoch Books). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 19.05.2014 13:07

mulle väga maitses! eriti mõnus oli see rosin hamba all lillkapsa ja mandliga .natuke nagu magus ja samas soolane mmmmm hästi mõnus.

Pille
postitatud 19.05.2014 14:36

Karima, nii tore lugeda! Me limpsisime ka lusikad korralikult puhtaks ;)

Leena
postitatud 16.07.2017 19:44

Nii hea ja läheb kordamisele!