Röstitud lillkapsas küüslaugu ja juustuga

Ahjus küpsetatud lillkapsaõisikutele annavad maitset küüslauk, parmesan ja petersell. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 lillkapsapea

3-4 hakitud küüslauguküünt

oliiviõli

1 väikese sidruni mahl

riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C kraadini.

Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane ahjuplaadile, puista peale hakitud küüslauk. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 25-30 minutit, kuni lillkapsaõisikud on kuldsed. Sega küpsetamise ajal 1-2 korda.

Võta ahjuplaat välja, piserda sidrunimahlaga ning puista peale riivitud juust ja hakitud petersell. Sega läbi ning pane roog veel 5-10 minutiks ahju, kuni juust on sulanud ja lillkapsas täitsa pehme. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 01.11.2016 11:47

Maitsev! Ma juustuga millegipärast koonerdasin, oleks võinud rohkem panna :)