6 suurt muna
2.5 dl 35% rõõska koort
45 g jahvatatud psülliumi
40 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
40 g kookosjahu või seesamiseemnejahu
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
Klopi munad vahukoorega ühtlaseks.
Sega kõik kuivained omavahel. Kalla muna-vahukooresegu hulka, sega ühtlaseks. Lase kümmekond minutit paisuda.
Tee käed märjaks, võta peoga tainast (u 2 sl?), patsuta peopesal lamedaks. Aseta peale viiner, mätsi tainas ümber viineri ja aseta pirukad ahjuplaadile. Puista peale seesamiseemned.
Küpseta 200kraadises ahjus u 20 minutit, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja kuldsed.
Mugandatud taanlanna Katrine blogist. (Mul polnud seesamijahu ega võimalust seemneid jahvatada, nii et asendasin kookosjahuga ja puistasin peale seesamiseemneid). Vaata ka LCHF-toitumisele pühendatud foorumiteemat.
Väga mõnusad kohevad pirukad. Viineri asemel sobib ka juust hästi. Maitse järgi tundub, et taigen sobib hästi ka rabarberi/õunakoogi põhjaks, peale suhkur ja kaneel.
Tere, minul jäi küll tainas väga vedel ja pirukaid neist küll vormida ei andnud =( kas mu kaal valetab koguseid? Või on siin kogustega miskit valesti läinud?
Kaarina, kas psülliumi, kookosjahu ja mandlijahu kogused olid kõik õiged ja lasid tainal enne vormimist kenasti paisuda? Ma tegin neid pirukaid viimati küll mitu aastat tagasi, aga seda mäletan, et vedel ei olnud, sai kenasti käes sellise märja taina vormida ümber viineri.
Tegemine oli imelik, ei lootnud et sellest mögast taigen tuleb, aga tuli! Ja kuna tegin suurte saaremaa lihaviineritega, siis tulid veel eriti head!
Nii tore lugeda, hea Butcher!
Süsivesikutevaesed viineripirukad
Eestis oleme harjunud viineripirukaid lehttainaga tegema, põhjamaade pølsehorn on pigem pärmitainaga ning need viinerpirukad on süsivesikutevaene versioon just nendest põhjamaalaste omadest :)