500-600 g sea sisefileed
2-3 porrut (ainult valge ja heleroheline osa)
3-4 sl Kreeka oliiviõli
0.5 tl tšillihelbeid
1 tl vürtsköömneid
2.5 dl vett või kuiva valget veini
1 väikese sidruni mahl
korralik peotäis hakitud värsket siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Puhasta seafilee kelmetest ja seejärel lõika ampsusuurusteks tükkideks - mina lõikan filee u 2 cm juppideks ja siis need tükid omakorda neljaks.
Porrud tuleb hoolikalt puhtaks pesta ja seejärel õhukesteks viiludeks lõigata - kui porru on väga suur, siis võid selle esmalt pikuti pooleks lõigata.
Kuumuta oliiviõli suurel paksupõhjalisel praepannil tugeval tulel. Lisa sealihatükid ja pruunista ümberringi. Maitsesta liha soola-pipraga.
Lisa porrud, alanda veidi kuumust ning kuumuta mõned minutid, kuni porru kergelt pehmeneb.
Lisa vürtsköömned ja tšillihelbed. Sega.
Kalla pannile nii palju valget veini või vett, et liha oleks napilt kaetud. Lisa sidrunimahl. Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel, kuni liha on täitsa pehme - sisefilee puhul käib see päris kähku.
Sega juurde peenelt hakitud petersell.
Teisipäevases menüüs kohe kindlasti proovin.
Mulle tundub, et 1tl tšillihelbeid on isegi teravust armastavale inimesele natuke liiga palju.
Pille, väga hästi meeldis! Vähendasin veidi vürtse ja lastele segasin metsiku riisiga. Super kiire ja lihtne!
Väga maitsev!
Meile väga maitses!
Ma teen seda iga paari kuu tagant, valmis kiiresti ja maitseb kõigile.
Kreeka porrusiga
Kreeka köögist pärit imelihtne ja maitsev roog 'prasotigania', kus pannil kohtuvad seafilee ja porrulauk, maitset annavad sidrun ja tšillihelbed ('boukovo'). Prasotigania on tüüpiline Põhja-Kreeka roog, siinne retsept on mugandatud tuntud Kreeka koka Diane Kochilas'e retseptist.
Tegelikult võib seda rooga teha igasuguste sealihatükkidega, aga mulle meeldib just sisefileed kasutada - valmib kiiresti ja porrud ei jõua veel liiga lödiks keeda.