Kreeka porrusiga

Kreeka köögist pärit imelihtne ja maitsev roog 'prasotigania', kus pannil kohtuvad seafilee ja porrulauk, maitset annavad sidrun ja tšillihelbed ('boukovo'). Prasotigania on tüüpiline Põhja-Kreeka roog, siinne retsept on mugandatud tuntud Kreeka koka Diane Kochilas'e retseptist. 

Tegelikult võib seda rooga teha igasuguste sealihatükkidega, aga mulle meeldib just sisefileed kasutada - valmib kiiresti ja porrud ei jõua veel liiga lödiks keeda.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g sea sisefileed

2-3 porrut (ainult valge ja heleroheline osa)

3-4 sl Kreeka oliiviõli

0.5 tl tšillihelbeid

1 tl vürtsköömneid

2.5 dl vett või kuiva valget veini

1 väikese sidruni mahl

korralik peotäis hakitud värsket siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta seafilee kelmetest ja seejärel lõika ampsusuurusteks tükkideks - mina lõikan filee u 2 cm juppideks ja siis need tükid omakorda neljaks. 

Porrud tuleb hoolikalt puhtaks pesta ja seejärel õhukesteks viiludeks lõigata - kui porru on väga suur, siis võid selle esmalt pikuti pooleks lõigata.  

Kuumuta oliiviõli suurel paksupõhjalisel praepannil tugeval tulel. Lisa sealihatükid ja pruunista ümberringi. Maitsesta liha soola-pipraga. 

Lisa porrud, alanda veidi kuumust ning kuumuta mõned minutid, kuni porru kergelt pehmeneb. 

Lisa vürtsköömned ja tšillihelbed. Sega.

Kalla pannile nii palju valget veini või vett, et liha oleks napilt kaetud. Lisa sidrunimahl. Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel, kuni liha on täitsa pehme - sisefilee puhul käib see päris kähku. 

Sega juurde peenelt hakitud petersell.

LISA KOMMENTAAR

Ludmilla
postitatud 09.03.2014 17:47

Teisipäevases menüüs kohe kindlasti proovin.

Kärt
postitatud 23.03.2014 20:58

Mulle tundub, et 1tl tšillihelbeid on isegi teravust armastavale inimesele natuke liiga palju.

Killuke
postitatud 28.03.2014 18:52

Pille, väga hästi meeldis! Vähendasin veidi vürtse ja lastele segasin metsiku riisiga. Super kiire ja lihtne!

Tiina
postitatud 06.06.2015 15:45

Väga maitsev!

Kirsike
postitatud 14.11.2016 20:00

Meile väga maitses!

Pille
postitatud 26.08.2020 20:23

Ma teen seda iga paari kuu tagant, valmis kiiresti ja maitseb kõigile.