250 g rasvasemat kodujuustu
4 muna
2 sl triikis supilusikatäit kookosjahu või psülliumi
0.5 tl MEIRA jahvatatud kardemoni
poole väiksema sidruni riivitud koor
Praadimiseks:võid või kookosrasva
Sega kõik ained ühtlaseks (soovi korral köögikombainis). Lase umbes 10 minutit paisuda.
Prae keskmisel kuumusel võis või kookosrasvas mõlemalt poolt u 3 minutit, kuni saad kenad kuldsed pannkoogid.
Serveeri kohe.
Proovisin neid ja pean tunnistama, et minu jaoks olid natuke vintsked ja puised - v-b oli mul kookosjahu veidi liiga palju (seepärast panin nüüd kirja, et triiki supilusikatäied). Kookosjahu asemel võib kasutada ka psülliumi - ise pole veel sellega proovida jõudnud.
Lugesin kuskilt, et kookosjahu pidi väga palju paisuma, seda peab vist tõesti ettevaatlikult kasutama. Tegin ise nädalavahetusel muna-banaanipannkooke, aga lisasin kookoshelbeid ka ning koogid olid head, aga ka natuke saepurused.
Pidin retsepti veidi mugavdama, sest kardemon oli otsa saanud ja kookosjahu unustasin osta. Esimene pannitäis ei olnud kõige parem,kohendasin tainast ja järgmine pannitäis saigi hulga parem. Isegi meespere kiitis :)
Kodujuustupannkoogid kardemoni ja sidruniga
Väikesed kodujuustupannkoogid, mis sobivad ka süsivesikutevaese (LCHF) ja/või gluteenivaba dieedi korral.
Kodujuustupannkooke võib ka krevettide või suitsulõhega eelroaks pakkuda - sel juhul jäta kardemon ja sidrunikoor lisamata.