Kreeka riisipuding Rizogalo

Kreeklaste armastatud riisipuding, mida võib serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Desserdist liigub mitmeid variante, siin üks apelsinimekine variant.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima (soovitavalt 3,5%)

75 g suhkrut

1 kaneelikoor

5 cm pikkune lai apelsini kooreriba

100 g ümarateralist riisi - pudruriisi või risotoriisi

1 sl vanillkastmepulbrit + 4 sl piima VÕI

2 munakollast + 1 sl maisitärklist + veidi piima ja vanillisuhkrut

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Pane piim, suhkur, kaneelikoor ja apelsinikooreriba potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, lisa riis.

Hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kuni riis on pehme. Sega aeg-ajalt ja kontrolli, et puder põhja ei kee. (NB! Puder on siin veel üsna vedel). Eemalda apelsinikooreriba ja kaneelikoor.

  • Kui kasutad vanillikastmepulbrit, siis tee nii:Sega vanillikastmepulber piimaga, sega pudru hulka. Keeda tasakesi, kuni puder pakseneb.
  • Kui kasutad mune, siis tee nii: Klopi kausis tärklis, munakollased ja veidi piima omavahel, sega pudru hulka. Kuumuta tasasel tulel, kuni puder pakseneb. Maitsesta vanillisuhkruga.

Kalla magustoidukausside sisse, puista peale kaneeli.

Serveeri soojalt, jahtunult või külmkapikülmalt.

Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 03.10.2010 16:10

super maitsev ja toitev!

Kaire Maali Lõhmus
postitatud 05.10.2010 12:26

Tegin ka täna hommikul selle retsepti järgi riisipudingit. Aga apelsinkoort kodus ei olnud, seetõttu kasutasin õunu, mida lisasin üsna keetmise lõpus. Tuli ka väga hea.

Liiseli
postitatud 06.10.2010 11:49

Magus, rammus ja maitsev.

Liiseli
postitatud 07.10.2010 00:16

... ja muutus PALJU paremaks pärast seda, kui oli öö otsa külmkapis seisnud!

Liisi
postitatud 15.10.2010 14:21

Väga hea puding. Isegi riisivihkajast mees kiitis.

zoozi
postitatud 31.10.2010 03:33

Väga mõnus!

sandra
postitatud 23.11.2016 14:48

Kas olete proovinud ka ilma kaneeli- ja apelsinikooreta? Kui neid ei kasuta, kas siis jääb liiga lääge?

Pille
postitatud 23.11.2016 14:55

Sandra, maitsva riispudingu saad ikka, lihtsalt hästi maheda maitsega :)

Merike
postitatud 30.07.2017 18:28

Just lõpetasin tegemise. Pean tunnistama et väga maitsev.