1 l piima (soovitavalt 3,5%)
75 g suhkrut
5 cm pikkune lai apelsini kooreriba
100 g ümarateralist riisi - pudruriisi või risotoriisi
1 sl vanillkastmepulbrit + 4 sl piima VÕI
2 munakollast + 1 sl maisitärklist + veidi piima ja vanillisuhkrut
jahvatatud kaneeli
Pane piim, suhkur, kaneelikoor ja apelsinikooreriba potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, lisa riis.
Hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kuni riis on pehme. Sega aeg-ajalt ja kontrolli, et puder põhja ei kee. (NB! Puder on siin veel üsna vedel). Eemalda apelsinikooreriba ja kaneelikoor.
Kalla magustoidukausside sisse, puista peale kaneeli.
Serveeri soojalt, jahtunult või külmkapikülmalt.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
super maitsev ja toitev!
Tegin ka täna hommikul selle retsepti järgi riisipudingit. Aga apelsinkoort kodus ei olnud, seetõttu kasutasin õunu, mida lisasin üsna keetmise lõpus. Tuli ka väga hea.
Magus, rammus ja maitsev.
... ja muutus PALJU paremaks pärast seda, kui oli öö otsa külmkapis seisnud!
Väga hea puding. Isegi riisivihkajast mees kiitis.
Väga mõnus!
Kas olete proovinud ka ilma kaneeli- ja apelsinikooreta? Kui neid ei kasuta, kas siis jääb liiga lääge?
Sandra, maitsva riispudingu saad ikka, lihtsalt hästi maheda maitsega :)
Just lõpetasin tegemise. Pean tunnistama et väga maitsev.
Kreeka riisipuding Rizogalo
Kreeklaste armastatud riisipuding, mida võib serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Desserdist liigub mitmeid variante, siin üks apelsinimekine variant.