Hõrk rabarbrikook hapukoorega

Hästi maitsev rabarbrikook, millel mure põhi ja kreemjas täidis. Võimaluse korral kasuta noori punase koorega rabarbeid - neid ei pea koorima ning kook tuleb ilus ja värvikas.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g võid

85 g suhkrut (1 dl, võib olla roosuhkur)

50 g Saare 20% hapukoort

1 muna

180 g nisujahu (3 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

250 g Saare 20% hapukoort

4 sl suhkrut

1 muna

1 tl vanillisuhkrut

Kate:

4-5 rabarbrivart

demerara suhkrut

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel).

Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.

Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.

Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.

Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.

Nipid ja soovitused:

  • Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja, vaja on vaid teravat nuga!
  • Taina saab vormi põhja ja äärtele suruda kergesti jahuste kätega, Ääred tasub pigem õhemad jätta, muidu kerkivad paksuks. 
  • Võta umbes keskmise suurusega rabarbrivarred, kokku u 400-500 g. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

anni
postitatud 28.06.2005 19:09

see on kül parim mida sel aastal teinud olen.proovige ja te ei kahetse me sõime koogi 2-he-peale ühe õhtuga ära nämm nämm

Elerin
postitatud 21.06.2018 18:15

No worries, ma tegin hommikul koogi valmis ja õhtuks olin selle üksinda ära nosinud. pidin uue tegema. :D

Lissa
postitatud 12.05.2006 09:34

SUPER LUX kook!!! Lihtne valmistada ja VÄGA maitsev. Minu arvates sobib rabarbereid asendada ka marjade vms.

mashka
postitatud 30.05.2006 15:56

Ei ole näppude vahelt raske süüa! Kui teha see kook hoopis plaadile, siis ta jääb selline õhuke ja väga maitsev! Sulab suus :)

kerli
postitatud 29.06.2006 09:31

teie kommentaaride järgi peangi seda järgi proovima ...

Kerli
postitatud 23.05.2023 17:15

Olku

Vandiste
postitatud 15.06.2008 18:53

Minul on ka praegu ahjus. Tean, et tuleb igati mõnus hapukas suutäis.

Dee
postitatud 12.05.2008 09:02

Olen seda kooki nüüd mitu korda teinud, maitseb hea küll. Ja suure plusspunkti saab veel valmistamise lihtsus. Me paneme hapukoort 250g, 0,5dl valget suhkrut+0,5dl pruuni suhkrut. Rabarbereid läheb 3-4 vart. Kindlasti üks selliseid retsepte, mis jääb lemmikute hulka. Meile maitseb kõige paremini hoopis järgmisel hommikul, mil kook on üleöö seisnud.

Hazelgreen
postitatud 24.06.2008 19:22

Imehea! Minu versioonis on 1/2 taignajahust grahamjahu ning 1/2 täidisesuhkrust fariinsuhkur.

Ragne
postitatud 27.06.2008 13:08

Hea tuli, aga järgmine kord patustan ning teen täidist rohkem...

Mannu
postitatud 16.06.2020 10:27

See täidis on nii hea et ma teen seda kolme kortselt kahe kortselt on koogi põhi ja ülejäänud on niisama söömiseks.

Maarika
postitatud 29.06.2008 18:52

mulle see kook väga meeldib!

Hexy
postitatud 30.06.2008 19:40

tegin ka seda kooki, mulle ka meeldis

Maarika
postitatud 25.07.2008 23:56

Tegin täna selle retsepti järgi marjakoogi - rabarberite asemel kasutasin musti ja punaseid sõstraid. Natuke palju marju sai - sellepärast läks natuke vängeks. Aga muidu oli väga hea - töötas täiesti ka marjadega. Lisaks siia ka pildi, aga paistab, et ei ole võimalik ...

Marju
postitatud 22.04.2009 08:19

ma ei tea... viisin emale ka ja talle meeldis väga hästi, aga mulle kuidagi... üldse ei istunud

Kirsike
postitatud 18.05.2009 07:55

See kadus laualt väga kiiresti ja teenis puberteedi ülima kiituse, sest see pidavat olema selline, nagu üks õige kook olema peab, parajalt hapukas ja parajalt magus :)

Mari-Liis
postitatud 10.06.2009 17:02

Hea lihtne kevadine kook. Maitseb nagu üks magus-hapu rabarberikook maitsema peabki!

Romi
postitatud 18.06.2009 07:39

Olen viimasel ajal ohtralt loorbereid lõiganud selle rabarberikoogiga. Ma nimelt unustasin ükskord poest muretaigna osta (õnneks!) ja hakkasin siis õhtul vaatama, et mis komponendid mul kodus olemas on, et äkki ikka saaks teha koogi. Juhtus nii, et oli suur pakk hapukoort ja tegin siis selle hõrgu rabarberikoogi. Tuli tõesti hea. Mu isa pidi lausa karbi ära sööma :) Olen neid kooke nüüdseks vist juba 7 teinud ja ikka pole veel tüdinud :)

Esti
postitatud 19.06.2009 08:55

Suurepärane retsept!!!!Meie pere lemmik :)) Olen see kevad vist 7-8 kooki teinud ja iga kord kiidetakse ja laualt kaob kiiresti. Lisaks sellele pole rabarberid see aasta eriti suureks kasvada saanud, sest pidevalt nõutakse jälle seda head rabarberi kooki. Tavaliselt panen 2-3 rabarberivarre asemel 4-5, saab mahlasem. Üks kord sai nisujahu otsa, sai siis pool nisujahu ja pool kaerajahu pandud - väga mõnus sai, veel muredam ja teine mekk ka.

põrnikas
postitatud 12.08.2009 21:14

Tegin seda kooki mustade sõstardega. ning kuna või-hapukoore-suhkru vahustamise järgselt selgus, et nisujahu pole, tegin taina hoopis kiirkaerahelvestest. väga mõnus asendus kusjuures. hapukoore asemel kasutasin Pajumäe Miksikot. Tulemus tõesti super mõnus..

jolandra
postitatud 27.01.2010 14:46

tegin ka koogi ahjuplaadile,kasutasin maasikaid ja mustsõstraid,täidisele lisasin rohkem mune ja hapukoort,nats muutsin suhkru koguseid ka.Väga maitsev,paras õhuke-lastele maitses väga-tegijale jäid vaid näpud limpsida!!

Spiidi
postitatud 20.03.2010 13:59

On tõesti hea ja lihtne kook. Ma tegin 18cm vormis, põhja jaoks kasutasin pool kogust ja täidist võtsin terve koguse. Mulle tundus täidist selle vormi jaoks täpselt parajalt, ma kardan, et 25cm vormi jaoks on sellest küll vähe. Aga eks, see on maitse asi. Põhja taigen on väga kehvalt käsitletav kuna on niivõrd pehme ja raske on vormi servadele suruda. Ma teeksin järgmisel korral tavalise muretainaga.

reeli
postitatud 17.04.2010 16:54

Väga hea kook tuli, kindlasti üks selliseid rabarberikooke, mida ikka ja jälle teha. Täidist tegin küll rohkem, kui retsept ette näeb, nii 1,5 portsu, seetõttu pikendasin natuke ka küpsetusaega.

Liis
postitatud 03.05.2010 20:07

Tegin täna seda kooki ja see on lihtsalt võrratu maitsega! Täidisesse läks mul hoopis 2 muna ja kuna segu tuli suht vedel, kartsin, et ehk ei hüübi korralikult ära ja lisasin sutsu kartulitärklist. Maitsestasin vanillisuhkru asemel mõne tilga rummiessentsiga ja lihtsalt nii hea.:) Küpses vast 40 min ja igaks juhuks küpsetasin ahju allosas, et põhi kindlalt läbi küpseks. Samas lõpus ca 5-10 min ahju keskosas, kuna kate tundus liiga hele:D Ja tainasse läks mul rohkem jahu, et tuleks selline vormi surutav mass, võimalik, et panin hapukoore või siis või kogusega mööda (liiga palju, kuna kaalu pole ja panin silma järgi). Ka küpsetuspulbrit mul polnud, aga ikkagi tuli nii hea.:)

Kardemon
postitatud 19.05.2010 19:42

Kiidan ka seda kooki! Tegin 2 päeva järjest, sest tõesti lihtne teha ja mõnus maitsev. Külalised kiitsid eriti põhja, et pidavat suus sulama :)

Pille @ Nami-nami
postitatud 30.05.2010 23:01

Sossu, võid küll. Hoia jahedas.

soosu
postitatud 30.05.2010 22:41

Kas selle koogi võib ka eelmisel õhtul valmis teha, et järgmise päeva õhtul külalistele pakkuda?

MSS
postitatud 01.06.2010 12:39

Tõepoolest - parim rabarberikook, mida katsetanud olen. Järgmine kord panen rabarberit ainult rohkem, siis peaks veel hõrgum jääma...

Pia
postitatud 03.06.2010 18:51

Mõnusalt hapukas ja parajalt magus ning mis maitseb ka järgmistel päevadel imehea.

N23
postitatud 07.08.2010 00:07

Olen teinud seda kooki vist juba 10 korda. Nüüd proovisin esimest korda noorte õuntega...ja oli isegi veel parem! Suur aitäh retsepti autorile:)

kaja
postitatud 21.05.2011 05:56

Super hea kook! Kindlasti läheb kordamisele:)

Elerin
postitatud 24.05.2011 22:21

Väga maitsev ja mõnusalt hapu - nagu ikka rabarberile kohane. Tegin küll 28 cm läbimõõduga vormi ja ei tulnud midagi õhuke. Täitsa paras.

HeaNaine
postitatud 26.05.2011 17:23

Uskumatult hea kook, tuli ka ühel nädalavahetusel kaks korda sama kooki teha.

maiasmokk
postitatud 26.05.2011 21:32

Tõesti maitsev, juba nõutakse kordustegemsit :) Kellegi varasemast kommentaarist innustatuna tegin kahekordse täidise ja hoidsin ahjus tunnikese. Põhja ja äärte vormimise ajal jäid ääred kõrgemaks, kui täidis ulatus. Surusin need väikseks paksemaks vaoks kokku, mis küpsedes suureks ja kuldseks paisus ning minu suureks üllatuseks osade sööjate kõige lemmikumaks osaks osutus. SOOVITAN KINDLASTI

Kirsti
postitatud 27.05.2011 15:20

eile tehtud :) oli hea, kuigi mul olid juba vanemad rabarberid, nii, et nii ilus punane ei tulnud.

Riina
postitatud 27.05.2011 15:45

Nii kiidetud kook,et peab ära proovima:)

Kai Ots
postitatud 28.05.2011 14:21

Imehea kook. Täidises kasutasin tumedat muscovado suhkrut

Ester K.
postitatud 28.05.2011 14:22

See on minu lemmik rabarberikoogi retsept :P

viiner
postitatud 29.05.2011 09:19

Super hea kook tuli! Kindlasti teen veel!

Liina Mu
postitatud 29.05.2011 09:50

Tegin ja tõesti hea kook tuli!

KatAnna
postitatud 30.05.2011 11:55

Kasutasin hapukoore asemel Türgi jogurit. Rabarberi peale raputasin fariinisuhkrut. Väga hõrk ja maitsev kook.

Karolin
postitatud 31.05.2011 00:14

Proovisin ka täna seda paljukiidetud kooki. Ma oleks pidanud seda vist tsipake kauem ahjus hoidma, sest natuke jäi keskelt poolt vedel, aga ilmselt sellest, et panin niiii palju rabarbereid ja ajasid palju mahla välja, läbi oli muidu ilusti küpsenud. Panin peale tavalist ja fariinsuhkrut ja veits kaneeli. Tõesti, ka mina kiidan seda kooki takka! Hea, mõnus, pehme, hõrk..Koogil on õige nimi! :D

Ilsu
postitatud 31.05.2011 15:56

Meil eriti rabarber kaubaks ei lähe, pidi liiga hapu olema aga see kook sai küll ainult kiidusõnu.

Peter
postitatud 05.06.2011 18:39

Suurepärane kook. Raputasin koogipõhjale enne täidise valamist tükeldatud kreeka pähkleid ning vajutasin need kergelt taignasse. Pähklid andsid mõnusa lisamaitse juurde. Aga igal juhul väga maitsev kook ja retsept lisandus lemmikute hulka :)

Seakass
postitatud 02.07.2011 16:36

Kõik sööjad kiitsid ja küsisid retsepti. Seega tundub, et on väga väärt kook! :)

Jaanikaant
postitatud 06.07.2011 10:25

lihtne ja mõnus

Kristel V. P. @ Facebook
postitatud 24.04.2012 09:50

Küpsetasin seda kooki paar nädalat tagasi lausa mitu korda järjest. Väga kerge teha ja kaob meie peres imekiirelt.

Veronika
postitatud 27.04.2012 11:19

Täna tegin, mulle meeldis ka!!!! Tänan retsepti eest :)

tähenärija
postitatud 05.05.2012 10:39

Vanasti kirjutati ikka rabarber ja rabarberikook, või olen mina loll ja ajast maha jäänud?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 05.05.2012 17:51

Tähenärijale - sõna rabarber on eesti keeles lubatud käänata nii rabarber-raberberi-rabarberit kui ka rabarber-rabarbri-rabarbrit. Minu arust on viimane oluliselt suupärasem ja minu suguvõsas on alati seda varianti kasutatud. Kellele ema, kellele tütar ;)

Plika3
postitatud 14.05.2012 16:41

Väga mõnus õhuline tainas tuli ja täidis oli ka super. Kadus laualt kiiresti. Kindlasti läheb kordamisele. Kaalun ka varianti teha täidist topeltports :)

Mia
postitatud 06.06.2012 14:40

Mina panin taignasse 1 dl odrajahu ja 2 dl nisujahu. Väga maitsev kook. Soovitan!

Retseptirikkuja
postitatud 16.06.2012 22:09

Soovitan: Kui ei taha kõva põhja või on lihtsalt kiire, võib või enne taigna tegemist täielikult ära sulatada. Huvitava maitse annab poole nisujahu asendamine rukkijahuga. Ja meela täidise saab, kui pool hapukoorest asendada Ricotta kohupiimaga.

kristi
postitatud 17.06.2012 18:36

Mulle pole kunagi rabarberikoogid maitsenud, igast erinevaid saanud elu jooksul, aga tõesti nii head kui see, pole kunagi saanud. See kohe väga hea tuli, soovitan ka soojalt seda retsepti

küpsetaja
postitatud 17.06.2012 22:31

super...... :)

küpsetaja
postitatud 17.06.2012 22:31

aga peale raputasin hoopis kaneeli

Fänn
postitatud 06.05.2013 15:32

Megamaitsev kook! Alustasin sellega, et tükeldasin rabarberi ja panin vähese suhkru-kaneelisegu sisse imbuma. Nii vabaned ka üleliigsest vedelikust, kui lõpus rabarberid peale asetad. Ahjus hoidsin 45 min, et kindla peale välja minna. Meenutab kusjuures juustukooki rabarberitega.

Mirya
postitatud 13.05.2013 11:42

Üks parimaid rabarberikoogi retsepte. Tegin täidist topeltportsu ja hoidsin ahjus ~50 minutit. Kook tuli mahlakas ja maitsev.

Mari-Liis
postitatud 24.05.2013 09:41

Ühinen kiitjate kooriga. Kook on uskumatult maitsev ja mis eriti meeldiv - lihtne teha. Saab justkui iseenesest valmis. Põhja tainas on huvitav, pehme ja seetõttu imelihtne vormi sättida. Jahtuda tahab aga kindlasti oma tund aega, muidu on täidis veel liiga vedel ja kukub laiali, peale jahtumist aga väga mõnus. Minu isa, kes eriti magusat ei armasta, sõi endalegi märkamatult hilja õhtul suure tüki kooki ära ja küll ma sain kiita, et olen ikka igavesti osav küpsetaja :) Soovitan, soovitan, soovitan. Ja tänud imehea retsepti eest Nami Namile.

Romi
postitatud 28.05.2013 10:26

Väga hea kook, aga jube ruttu süüakse ära!

Karin
postitatud 01.06.2013 21:46

Aru ma ei saa, mida te kiidate :D Tegin ka täpselt retsepti järgi ja jäi ainult toores vedel plöga. Panin siis uuesti ahju tagasi ja alt kuumutusega proovisin vähemalt tainast söödavaks küpsetada ca tunni pärast see isegi õnnestus. Aga täidis vajus ikka laiali ja maitse poolest pole ka midagi erilist... Rabarberist saab ikka oluliselt paremaid kooke teha :)

Ave
postitatud 02.06.2013 14:03

Mina asendasin nisujahu kuna ei armasta liiga töödeldud jahu. Panin 1 dl grahamjahu, 1 dl maisijahu ja 1 dl kookosjahu:) tuli väga mônus

Anna
postitatud 03.06.2013 09:59

Minu meelest on ka palju paremaid kooke olema, see oli täitsa keskpärane :)

Iiris
postitatud 03.06.2013 10:27

Super hea, et dl on ka ära toodud, kuna siin kodus mul pole veel kaalu:) Aitäh!

Kats
postitatud 06.06.2013 17:04

Tegin siis ka täna selle koogi ära. Minu jaoks oli liiga magus ,mis siis ,et rabarber hapu . Kui aus olla, olen paremaid kooke saanud aga maitseasi ju. ;)

kasutajanimi24
postitatud 11.06.2013 19:31

Ka mina ei saa selle koogi populaarsusest aru, kogu sisu on selline vedel mögin, kuigi tegin retsepti järgi. Küpsetasin ligi 2 h, järgmiseks päevaks enam vähem tahenes. Ei tea, mina ei soovita, rabarberist saab oluliselt normaalsemaid asju teha!

Liisukas
postitatud 15.06.2013 18:24

Imehea kook, teen seda juba mitmeid aastaid. Midagi ei jää vedelaks, põhi paras ja maitse väga hea. Teen alati 2 kooki korraga, sest 1 kook süüakse minutitega ära.

Proovija
postitatud 18.06.2013 23:00

Imeliselt maitsev! Soovitan lisada ka hapukoore sisse kohupiima ja ka ilma maasikateta on maitsev! Super kook Jaanipäevaks! :)

mannu
postitatud 08.07.2013 11:25

Super mõnus rabarberikook !! :)

Jana
postitatud 23.03.2014 21:26

Tegin retsepti järgi ja taigent küll servadele ei saanud suruda, jäi ainult põhja. Eelküpsetasin põhja veidi ning siis kallasin täidise juurde (mis ON väga vedel). Kook on ahjus olnud 40min ja ikka pole tahenenud. Vanillilõhn on meeldiv ja usun et kook tuleb maitsev aga huvitav mis mul valesti läks?

phoca
postitatud 29.04.2014 21:51

Jana, ehk oli sul või liiga vedel. Ka toasooja võiga tehes jääb taigen väga pehme, peab vormi põhjale ja seintele pigem pahteldama. Paremaks käsitlemiseks on võimalik korraks taigen külmikusse panna, et natukene tahkem oleks.

Liina
postitatud 13.05.2014 15:48

Jana, äkki Sa ei hoidnud rabarberit enne suhkruga segatuna, et liigne vedelik välja tuleks? Siis võib vedel jääda.

Olga
postitatud 18.05.2014 21:02

Minule maitses, kuna hapukoort nappis, asendasin pool kogusest keefiriga ja tuli ikka õige konsistentsiga.

Mari
postitatud 19.05.2014 19:31

Mina tegin kooki gluteenivabajahuga... kook on ülimaitsev :)

Tiia
postitatud 21.05.2014 16:44

Selle koogiga on nüüd sellised lood, et kõik muud rabarberikoogi variandid võivad üldse olemata olla. Fantastiline! Mul kolm meest majas + nende sõbrad kiitsid taevani ja nüüd ma seda siis teen ja teen ja teen ... Ja loodan, et kui ma nüüd esimest korda proovin rabarberit sügavkülmutada, siis maitseb see kook täpselt sama taevalikult. Hindeks annan 10-st võimalikust punktist 12 ;)

karuott
postitatud 24.05.2014 08:16

Kui tahaksin teha suurele plaadile, kas siis tuleks koositsained korrutada 2ga ? Või vajab kook ikkagi kõrgete äärtega vormi ?

Eve
postitatud 26.05.2014 10:49

Asendasin nisujahu riisijahuga ja lisasin põhjale veidike kookosehelbeid,nii sain mõnusalt koheva ja mureda põhja.Ja kook on tõesti väga-väga maitsev:)

Silja
postitatud 06.06.2014 16:08

Väga-väga-väga hea kook. Lugesin kommentaare ja panin kohe pisut rohkem täidist sisse- 320g hapukoort, 5spl suhkrut ja 2tl vaniljesuhkrut. Muna ikka 1. Rabarberit läheb mul vähem. No heal juhul 1 korralik vars. Mulle meeldib kui pole nii palju haput. Kavatsen proovida ka vaarikate, mustikate ja õuntega :)

;)
postitatud 08.06.2014 14:24

Tavalise plaadile teen mina 1,5 taigent põhjaks ja kateks 2 või 2,5 kogust. Käed külma veega ja annab määrida küll. Võib hoida ka külmas 30 min. või natuke kauem. Täidisele võib lisada natuke jahu,taheneb kiiremini ahjus ära ;) Täna tegin rabarberi ja maasikaga ja sai supper. Olen ka täidisele lisanud kookosehelbeid ja tulemus ka supper.

siilu
postitatud 09.06.2014 11:03

Kooki on vaja kindlasti kauem küpsetada kui 30min. Vähemalt 45 min, et põhi läbi küpseks ja sisu väga vedel ei jääks. (tegu on uue ahjuga, nii et usun, et ahjus ei saa asi olla.)

Liisukas
postitatud 09.06.2014 16:41

Täpselt 30 minutit ja valmis, sisu ei ole kunagi jäänud vedel. Ega kuumalt seda kooki söödagi.

Keidy
postitatud 11.06.2014 14:03

Täidis jäi kuidagi liiga vedel.Või ainult tundub,lihtsalt kahtlen kas tahkub ära.Praegu ahjus,eks näis,mis välja tuleb:)

maiu51
postitatud 20.06.2014 20:55

Ühinen kiitjate kooriga. Hoidsin ahjus minutipealt 30 minutit, kõik balansis - ääred-põhi krõbedad, sisu hõrk. Ma ei armasta väga rabarberit, aga see kook paneb suhtumist muutma :)

Ellen (meilitsi)
postitatud 01.07.2014 09:03

Õhtust, Pille! Ma tahan Sind tänada. Tegin eile Sinu retsepti järgi rabarbrikooki ja kodused kõik kiidavad. Aga mina kiidan hoopis Sind heade retseptide eest, ja selle eest, et neid on lihtne järgida. ja ma usun, et oleks koogiretsepti ette võtnud mees või poisid, siis oleks kook ikka sama hea tulnud.

murueit
postitatud 24.03.2015 17:44

Vaatasin,et nii palju kommentaare läbi aastate! Ja leidsin täna sügavkülmast oma rabarbarid! Nii et loodan, saab sama hea nagu siin kiidetud.

Elys
postitatud 17.04.2015 18:17

Väga maitsev kook. Tegin esimesel korral rabarberitega nagu retseptis, teisel korral hoopis vaarikate ja mustikatega - igal juhul maitsev

Aet
postitatud 01.05.2015 16:03

Ja nagu igal aastal,nii ka sellel aastal esimene rabarberikook tehtud ja ikka selle hea retsepti järgi :D

Raf
postitatud 09.05.2015 18:19

Super maitsev kook! Ja nii võrd imelihtne valmistada. Soojalt soovitan teiselgi järgi proovida.

Moonika
postitatud 14.05.2015 22:04

Hõrk,nagu lubatud.Parimaid kooke.Tänud leiutajale:)

M
postitatud 18.05.2015 15:54

Mul kook 40 minutit ahjus olnud, aga ikka pole ära hangunud, panin nüüd temperatuuri vähemaks ja minuteid veel juurde, rabarberi välja ulatuvad tipud hakkasid juba mustaks minema

Kris
postitatud 18.05.2015 21:56

Tegin ka sõbranna soovitusel täna seda kooki.. ja super hea! Kindlasti teen veel :) Kiitus.

Sandra
postitatud 21.05.2015 21:08

Väga hõrk ja maitsev kook! Tuleb võtta ikka 30% hapukoor ja siis ei ole nii vedel. Järgmisel päeval maitseb veel paremini!

Leonore
postitatud 23.05.2015 19:43

Väga hea kook ja õige mis õige - järgmisel päeval maitseb veel paremini.

Karmen
postitatud 24.05.2015 09:14

Tegin seda kooki järele see viis lausa keele suust alla nii hea kook oli.

Kätlin
postitatud 31.05.2015 18:26

Kook on väga hea, järgmisel korral teeksin lihtsalt natuke rohkem täidist :)

Mex
postitatud 02.06.2015 22:12

Väga väga hea rabarberikook. Lihtne, kiire ja odav.

Maria-Kristina
postitatud 03.06.2015 15:52

Ma olin ühe aastane kui esimene kommentaar siia kirjutati. :o Ma proovin ka seda teha. :)

ene
postitatud 07.06.2015 13:35

Väga,väga maitsev. Olen nii mõndagi rabarberikooki küpsetanud,kuid see on parim.Proovige kindlasti!ļ

Merit
postitatud 18.06.2015 16:49

Tõeliselt hea ja mahlane kook. Kindlasti teen edaspidigi selle retsepti järgi.

Lumetydruk
postitatud 01.05.2016 21:30

Taina kogusest sai 2 18d põhja ja täidist tegin topelt :) Ahjus oli ka kauem...

nami numi
postitatud 07.05.2016 20:53

väga hea kook sai

ketu
postitatud 08.05.2016 20:18

Super kook. Tegin täna esimest korda ja see kadus laualt nagu niuhti. Praeguseks jahtub juba teine kook.

Teele Katkosilt
postitatud 09.05.2016 15:20

Jaaaa, mina tegin ka ükspäev! Tõesti soovitan, väga nämma oli :)

Gerta Rillo
postitatud 09.05.2016 15:37

Minu lemmik rabarberikook juba aastaid. Sel korral sai lisaks rabarberile ka maasikaid lisatud. Super kook!

Kristi Rillo
postitatud 09.05.2016 15:47

Super hea oli tõesti :)

Leena Sinisalu
postitatud 09.05.2016 18:16

On tõesti väga mõnus! Jahtunult ja siis veel järgmisel päeval külmikust võttes ...

Karin Kops
postitatud 10.05.2016 17:44

Väga maitsev kook, olen mitu korda teinud juba. Ainuke miinus minu jaoks on see, et kuidagi see äär tahab ahjus nii hästi kerkida ja küpseda, et see 3 cm koogiäärt, mis ahjust välja tuleb, pressib keskosa kokku.

Kaare
postitatud 13.05.2016 15:21

Mina surun taina vormi põhja ja äärtele jahuste kätega ja vajadusel puistan jahu ka taina peale. Ääred tasub tõesti pigem õhemad jätta, ka minul kerkisid paksuks. Hapukoorega tainas on väga hea, pehme ja niiske.

Tiina
postitatud 13.05.2016 22:25

Väga hea maitsega tuli välja.Meile meeldis.

Hexy
postitatud 14.05.2016 21:43

Kiidusõnad sellele koogile!

elo
postitatud 14.05.2016 22:06

kook oli küll maitsev ja koostis osad parajad prefegt. Pole varem midagi paremat söönd nämm

Gatzz
postitatud 15.05.2016 16:41

Väga hea, olen miskit taolist teinud ka, rabarberi asemel igasugu marju, täna tuleb rabarberi-maasika sisuga:)

Piia
postitatud 21.05.2016 11:52

Tegin peale beseekatte kolmest munavalgest ja sai täiesti imeline! Parim rabarberikook kindlasti :)

Eeva
postitatud 24.05.2016 11:43

Tainas on maitsev ja täidis meeldiva konsistentsiga, aga suhkrut tuleks küll kõvasti rohkem panna – sellisena oli liiga hapu. Võimalik, et retsepti koostaja kasutas oluliselt peenemaid rabarbrivarsi ja sellest tuleb vahe. Siit soovitus – nii rabarbri-, õuna- kui ka kõikvõimalike marjakookide puhul võiks olla antud ka nende umbkaudne kaal.

Carmen
postitatud 25.05.2016 03:14

Tõesti ülimaitsev. Nisujahu asemel kasutadin täisteranisujahu. Põhi sai natuke karaski maitsega, aga see mulle meeldiski. Mune ja kõike muud panin nagu retseptis oli ja kõik hüübis ja oli hõrk, nii, et kes kardab, et retseptis vähe mune ja kas hüübib, siis karta pole vaja.

A.
postitatud 30.05.2016 13:56

Väga hea!!!

Liina-Lilja
postitatud 30.05.2016 19:14

<p>Kook on ahjus ja ei jõua ära oodata, millal hambad sisse saan lüüa;)....</p><p>lõhn on juba nii hea ja koogi headuses pole kahtlustki..igatahes lihtne oli teha, tänud!</p>

elen
postitatud 01.06.2016 11:51

Retseptis on kirjas, et 4-5 rabarberivart. Minu aia rabarberivarred on üle poole meetri kõrged ja läbimõõt 3-4cm. Kui ma 4-5 vart panen siis mu koogivorm saab kuhjaga ainult rabarbereid täis. Eks ma proovin seekord tundejärgi. Aga äkki autor saaks sulgudesse panna ka ligikaudse rabarberi koguse grammides? Ette tänades. :)

Pille
postitatud 01.06.2016 14:31

Elen, minu loogika ütleb, et kui ei ole kirjas, kas tuleb võtta suur või väike, siis võetakse selline parajalt keskmise suurusega õun/porgand/rabarbrivars. Üle poole meetri kõrgeid ja väga jämedaid rabarbrivarsi me ise söögiks ei kasvata ega tarvita - väiksemad on lihtsalt nii palju mahlakamad ja maitsvamad. Konkreetse koogi jaoks piisab u 400-500 grammist.

elen
postitatud 02.06.2016 00:17

Aitäh vastuse eest, proovin järgmine kord siis väiksema kogusega. :) Mul tuli seekord 250g rohkem (~750g) ja tegin täidist 1,5 kordse koguse, tuli veidi võib-olla liiga hapu, aga maitses küll hästi. Aga jah, meil kasvavadki need selliseks nii kiiresti, et väiksemaid varsi (kui just varakevadel ei võta) siis rakse saada. Samas maitse üle ei saa kurta, on needki päris mahlased ja maitsekad.

Eeva
postitatud 17.08.2016 14:43

Rabarbrivarte mahlakus (nagu iga muu taimegi lopsakus) sõltub suuresti konkreetse paiga mullast. Olen ise kasvatanud rabarbreid Hiiumaal ja Jõgevamaal – sort on sama, aga taimed täiesti erinevad, kui Hiiumaal on suuremad varred puised, siis Jõgevamaal suisa vastupidi (suuremad on mahlased, väiksemad puised). Mis aga konkreetsesse koogisse puutub, siis minu maitsemeele jaoks on see tulihapu, alles siis, kui suhkrut kaaluliselt sama palju panin kui rabarbrit (nagu iga muu rabarbrikoogi puhul), sain tõesti väga hea koogi.

Liina
postitatud 01.06.2018 22:37

Mul on hetkel puhastatud 6 rabarberivart ja nad kaaluvad kokku 240g. Võtsin endarust suuremad mis aias olid, seega ilmselt minu mõistes "keskmised" 4-5 vart jääks küll väga väheks. Aga kena, et siin grammides ka lõpuks vihje anti! :)

tupsu
postitatud 02.06.2016 15:44

Kas 10% hapukoor sobib?

Pille
postitatud 02.06.2016 16:09

tupsu, rammusamad hapukoored taluvad küpsetamist kindlasti paremini, lisaks on maitse ja rasvaprotsent siiski korrelatsioonis. Kui juba kooki teed, siis ei tasu selle lahja hapukoorega mängida. Muidugi, kui see on ainus saadaolev hapukoor ja poodi minna ei saa, siis võib katsetada ;)

Margus
postitatud 03.06.2016 11:32

Väga maitsev kohe tuli, kuigi meil pole dl mõõtekannu ega kaalu.

K.
postitatud 21.06.2016 13:21

Väga maitsev. Kõik sööjad on alati kiitnud ning kook kaob laualt ruttu. Täidise teen alati topelt koguse. Olen teinud seda kooki ka mustikatega.

Maris
postitatud 08.07.2016 01:03

Tõsiselt hea kook! Kõik kiitsid ja meie pere lemmik ka nüüdsest!

Kristi
postitatud 13.07.2016 21:29

Väga maitsev

evar
postitatud 01.08.2016 13:09

kasutasime rabarberi asemel musti ja punaseid sõstraid tuli väga hea

birks
postitatud 16.08.2016 17:57

mul on kook ahjus praegu!!!!!!!!!!!!!!

Tokko
postitatud 04.03.2017 10:17

Kõige-kõige-kõigem mõnusam rabarberikoogi retsept. Saab alati väga kiirelt otsa! :)

MIA-LIA-RENY KUUSIK
postitatud 23.04.2017 15:11

Õõõh liiga palju magusust ma panin 1teelusika täi

Merle Truupõld
postitatud 21.05.2017 13:43

Just eile sai sellist küpsetatud, väga maitsev :)

Kerli
postitatud 27.05.2017 16:36

Parim rabarberikook! Soovitan,kes ei ole veel teinud.Kõik kiidavad.

tiina
postitatud 29.05.2017 21:00

Tõesti oli liiga hea pirukas, panin natuke banaani ka sisse. Super.

XXL
postitatud 29.05.2017 21:13

Tegin täna seda esmakordselt. Nii palju kiitvaid sõnu. Olen rahul, kuid teeksin väiksed ümberkorraldused. Põhja teeks õhemalt ja täidist paneks rohkem, siis on hää küll :) Küpsemiseks läks ka pisut kauem, kui 30. min. umbes 45 min. Minu pilt ka, milline sai minu kook.

Merle
postitatud 29.05.2017 21:58

Minu pere väga rahul. Väga hea kook!

Sirje Soomest
postitatud 30.05.2017 00:38

Väga, väga maitsev ja nii lihtne tehdä. Aitäh Nami-Nami!

Tere
postitatud 31.05.2017 13:42

Kuidas seda võimalik teha on kui tegin kõik retsepti jârgi koguseda ja kõik aga keskelt jääb vedel ja küljed ja pealt ja alt kõrbeb ära. Olen tâiesti vihane. Kook rikkutud

Pille
postitatud 31.05.2017 14:59

<p>Kulla Tere, kui KÕIK täpselt retsepti järgi tegid, siis kook ebaõnnestuda ei saa. Antud juhul on võimalik, et </p> a) Su koogivorm oli ettenähtust väiksem ja seega täidis paksem</br> b) kasutasid ahjus pöördõhurežiimi, mis puhul peaksid oma ahju temperatuuri keerama 180C peale ehk ca 20 kraadi etteantust madalamaks</br> c) Su ahi lihtsalt valetab Sulle, mis on kahjuks väga levinud probleem. Tuleks muretseda kontrolltermomeeter ja mitte uskuda ahju enda näidikut</br> d) Su ahi küpsetab lihtsalt ebaühtlaselt (nt altpoolt tugevamalt kui ülalt).</br> <p>Ei tasu retsepti alati süüdistada - kõikidel eelmistel kommenteerijatel on ju õnnestunud ja usu mind, mei lisa ise neid kiitvaid kommentaare siia!</p>

Riina
postitatud 03.06.2017 22:17

Oli hea tõesti. Vorm oli natuke suurem, seega arvasin, et peaks natuke rohkem taigent olema, aga tegelikult sai vastupidi - põhi tuli paks (ent maitses hästi), see-eest kattesse panin rohkem hapukoort ja kaks muna. SUPERHEA! :-)

Helena-Laura Lesment
postitatud 04.06.2017 09:09

Tegin ka. :) Panin muide ōunaviile maitseks ka - 1 suure rohelise õuna koogi kohta. Kasutasin mahedat juuretisega hapukoort ja ökomune, jahu kah mahe. Ise olen vegan, aga kui keegi palub klassikalist kooki, siis ikka teen, eelistades nimelt mahekaupa. :) Selline ta tuli!

Marju Kreis
postitatud 04.06.2017 09:54

Küpsetasin! Aitäh retsepti eest. Väga, väga hea!

Koogimaias
postitatud 24.06.2017 11:45

Tundub, et peab täna seda kooki tegema, kuna rabarber upputab aias!

Mairy
postitatud 26.06.2017 20:08

Tehtud,proovitud. Ja oli tõesti maitsev. Kindlasti teen veel

Linchik
postitatud 03.07.2017 23:00

Super hea kook tuli! Tänud retsepti eest!

Gluteenikutele ja laktoosikutele
postitatud 04.07.2017 00:09

Asendasin kõik vajalikud koostisosad gluteenivabade ja laktoosivabade asjadega (või, jahu, hapukoor). Ei kasutanud ka küpsetuspulbrit, ning valge suhkru asemel pruun roosuhkur. Välimus pole küll nagu originaalil, aga on sellegipoolest üli maitsev ja püsib kenasti koos!

Alla
postitatud 06.07.2017 15:31

Super kook! Täidisel ainult segasin 125g hapukoort ja 125g vanilli kohupiimakreemi, tuli veel maitsvam välja. Kaks korda sel nädalal juba tehtud, abikaasa suur fänn! :)

imbi
postitatud 06.07.2017 20:18

väga maitsev, proovige kõik!!! Ja mis peamine,nii lihtne teha, et minagi sain hakkama:-)

Ave
postitatud 15.07.2017 23:36

Nii tore oleks kui prinditav retsept oleks palju suurema kirjaga ning reklaamivaba.

Olga
postitatud 14.02.2018 12:47

<p>Tänan retsepti eest! Oleme seda kooki juba pool aastat teinud ja alati õnnestub. Ka teismelised poisid õppisid tegemise ära.</p> <p>Talveks varusime sügavkülma rabarberitükke. Samuti oleme hapukoore puudumisel kasutanud kohupiimapastat, väga maitsev.</p>

Margit
postitatud 01.05.2018 01:30

Suurepärane tulemus! Teeme koogi suurel plaadil kahekordsete kogustega ja tulemus on super! Tänud retsepti eest!

Laima
postitatud 05.05.2018 23:48

Imemaitsev...asja võlu peitub lihtsuses. Aitäh

Lisandra
postitatud 19.05.2018 14:36

Kõige parem rabarikook mida saanud olen

piret
postitatud 27.05.2018 21:28

tegin täistera nisujahuga...sai väga mõnus ja mahlane...kindlasti läheb kordamisele!

T
postitatud 29.05.2018 20:17

Tegin topeltkoguse täidist, põhja tehes asendasin pool nisujahust täistera nisujahuga. Küpsetasin 26 cm vormis. Parim järgmisel päeval, sisu vajab tahenemiseks aega.

Ülle
postitatud 07.06.2018 16:55

Ma tegin täna seda kooki kiiruga ja ei lugenud retsepti hoolikal, olin relmise aastaga unustanud. Panin kokku 100 g võid ja 1 dl suhkrut ning 250 g hapukoort ning avastasin, et peavad olema põhi ja täidis eraldi, siis lisasin 180 g jahu küpsetuspulbriga. Panin diis taigna vormi ja rabarberid peale. Lisasin veel peale ühe muna sees segatud suhkrut ja kookoshelbeid ca 1 dl. Sai ka väga maitsev kook.

Kris
postitatud 07.06.2018 19:28

Lihtne, et ei pea põhja ennem küpsetama ja jantima. Ükskord polnud jahu, tegin täisterajahuga. Sobis hästi! Täna panen taignasse halvaa. Kindlasti saab hää. Ootan ahjuukse taga külma piimaga. Ps järgmisel päeval on võimalik käes ka süüa!

Jana
postitatud 24.06.2018 20:32

Suurepärane! Väga maitsev!

Kats
postitatud 10.02.2019 20:34

Kas sobib kasutada ka sügavkülmutatud rabarbereid? Kui jah, siis mis kogus neid peaks olema?

Külli Keba
postitatud 06.05.2019 12:01

Eile just tegin. Kasutan sama retsepti ka õuna- või muu marjakoogi tegemiseks. Väga hea!

merle
postitatud 12.05.2019 10:58

Parim kook. Nii lihtne ja hea. Aitäh super retsepti eest!

Enel
postitatud 02.04.2020 21:36

Mina kasutan täidisena u 500 g hapukoort segatuna vaniljepudingu pulbriga. Meeletult hea!

Pille
postitatud 15.02.2022 14:20

See on hea vihje, Enel!

Heleri
postitatud 09.05.2020 16:14

Väga väga maitsev kook. Alguses retsepti lugedes tundua nii keeruline, iialgi ei viitsi midagi grammipealt mööta-kaaluda. Sellepärast tegimegi esimese katsetuse ämmaga koos.</br> Lõpuks ei kaalunud midagi, umbes vöid, törts hapukoort, pool klaasi suhkrut :)</br> Täidisesse panin 2 muna ja rabarberid segasin täidise sisse. Peale raputasin mandlilaaste ja suhkrut. Viimased 3-4min lasin ventilaatoriga et ilus kuldne kook tuleks.</br> Jääb kindlasti edaspidi meie menüüsse!!

Kairi
postitatud 24.05.2020 13:34

Väga hea kook!

Reet
postitatud 12.05.2021 23:47

Väga hea kook ja lihtne teha. Kauaks see laua peale tõesti ei jää.

Marili Endrikson
postitatud 16.05.2021 08:55

Oi kui palju olen pidanud seda tegema! Sööjad alati kiidavad ja nõuavad veel :)

Jane
postitatud 30.05.2021 10:56

Olen seda kooki teinud aastaid aga ainult õuntega. Täidist panen alati 2x koguses. Õuntele olen kaneeli peale puistanud. Nüüd lõpuks teen rabarberi versiooni ka ära. Koogi sisse läks 3 suurt vart ja ikka 2x täidis

Koogi sõber
postitatud 15.06.2021 22:20

Muidu on väga hea kook, aga keskelt jäi kuidagi liiga vedel, kas see võib olla tingitud rabarberi mahlast?

joonas
postitatud 29.12.2021 16:47

Väga hea kook.

Helgi
postitatud 14.02.2022 14:07

Ei saa aru miks see hapukoor Saare oma peab olema?

Pille
postitatud 15.02.2022 14:19

Helgi, selle asja nimi on reklaam (Saare toetab Nami-Nami haldamist) ning lisaks on see väga hea hapukoor.

Erika
postitatud 04.04.2022 15:32

Kas täidise jaoks peaks muna ära vahustama?

Lilli Tarakanov
postitatud 16.05.2022 20:54

Tegin meile meeldis.

Elsa
postitatud 16.05.2022 21:56

Trgin 4 rabarberivarrega ja ilmselgelt liiaga - kook ujus rabarberimahlas :) Hooaja algul tasub rabarberi kogusega tagasi hoida...

Helika Preemet
postitatud 27.06.2022 12:37

Meie lemmik ja eriti lemmik on meil selle koogi põhi, ma teen kõik kohupiima-marjakoogid selle põhjaga sest see ei jää tänu hapukoorele nii kõva kui on jahu-võisegu põhjad ????

Sirje K.
postitatud 10.05.2023 13:20

Olen korduvalt teinud, teisel päeval on eriti hea :)

Kadri O.
postitatud 19.05.2023 09:06

Hooaja esimene rabarberikook!

Eha
postitatud 21.05.2023 21:58

Üli hea, lihtne ja mahlane

Aasa R.
postitatud 19.06.2023 08:51

Olen teinud juba kolm korda, lihtne ja väga maitsev. Aitäh retsepti eest!

Esta P.
postitatud 21.09.2023 18:45

Tegin täna seda kooki, tuli väga maitsev. Ahjus oli küll kauem, kui retseptis kirjas.

Merlin
postitatud 17.02.2024 13:22

Väga kreemine ja lihtne, aga natukene oleks võinud rohkem suhkrut lisada.