Kookoskana

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 tk kanafileed

soola

musta või valget pipart

4 tk erivärvilist paprikat

0.5 tk kookospähklit

1 tk väikest punast sibulat

piprasegu

hakitud maitserohelist

maisi- või maapähkliõli

2 sl magusat sojakastet

3 dl kookospiima

2 tk banaani

sidrunit (1 sl mahla)

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Lõika kanafileed diagonaalis viiludeks. Maitsesta soola ja pipraga ning lase 30 minutit maitsestuda.
Pese ja poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikapoolikud kaheks. Pane ahjupannile veidi õli ning aseta paprikad pannile.
Poolita kookospähkel, eemalda koor ja eralda viljaliha küljes olev pruun kiht terava noaga. Lõika noaga paar kookoseviilu kaunistuseks ning riivi pool kookospähklit jämeda riiviga (teise poolega tee midagi muud).
Koori ja haki sibul. Pane paprikad kuuma (grill)ahju. Kui paprikad on küpsenud, siis maitsesta ürdi-piprasegu ja soolaga.
Kuumuta potis õli, pruunista selles kanaribad. Lisa riivitud kookos ja kuumuta veel paar minutit. Maitsesta sojakastmega, lisa kookospiim. Keeda umbes 5 minutit.
Koori ja viiluta banaanid, pane koos sidrunimahlaga potti. Kuumuta läbi.

Serveeri hakitud punase sibula, grillitud paprikate ja keedetud riisiga.

Retsept on soome ajakirjast Elanto-lehti 10/2003
LISA KOMMENTAAR