1 kg küpseid tomateid
2 viilu tahket saia
1 punane paprika
1-2 värsket küüslauguküünt
1 tl suhkrut
2-3 sl punase veini äädikat või šerriäädikat
2-3 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
paar tilka Tabascot soovi korral
Serveerimiseks:hakitud värsket kurki
hakitud punast sibulat
Soovi korral koori esmalt tomatid. Selleks tee tomatite alumisse otsa ristlõige ning kasta tomatid 15 sekundiks keeva vette. Siis jahuta kiiresti külmas vees ning koori. (Mina enamasti ei koori).
Kui sai on väga tahke, siis leota saiaviile 5-6 minutit väheses vees.
Pane tükeldatud tomatid, puhastatud ja tükeldatud paprika, küüslauguküüned ja tükkideks murtud saiaviilud köögikombaini. Lisa oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks püreeks. Pane kaetult külmkappi jahtuma.
Enne serveerimist kontrolli maitset - vajadusel lisa veel soola, pipart, Tabascot või veiniäädikat. Serveeri jääkuubikute ja peenelt hakitud kurgi ja punase sibulaga.
Retsept on mugandatud Sergio Vasquezi raamatust "Fresh Spanish"
Lihtne ja maitsev suvine söök, mida meil on parim teha tomatihooajal, kui müüdav tomat ei meenuta maitselt salvo kelku, nagu enamus aega aastast. Selle söögi alla kõlbab pits külma korralikku viina.
...hahahaaaa- ma just naersin selle Salvo kelgu nalja peale, mis kole :) Aga hea supp jah.
Väga maitsev! Meeldis rohkem kui üks teine nami-nami gazpacho retsept.
Vast esimene nami-nami retsept, mida tegin. Peaks aga restos ka selle ära proovima, sest müstika siiamaani, mis optimaalne soolasuse/vürtsikuse aste sel peaks olema.
Tegin küpsetest punastest tomatitest, endiselt maitsev ja lihtne.
Gazpacho - Andaluusia külm tomatisupp
Südasuvel saab küpsetest kodumaistest tomatitest (nt sort 'Vilja') imemaitsva külmsupi - gazpacho Andaluz.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.