Madeira porgandikook

Apelsini-toorjuustuglasuuriga kaetud porgandikook, millele lisavad mahlasust ananass ja rosinad. Serveeri tee või kohvi kõrvale.

Kogus
12-15 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

3 dl pruuni suhkrut - nt

toorroo- või fariinsuhkrut

5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl jahvatatud kaneeli

2 tl vanillisuhkrut

0.5 dl heledaid rosinaid

250 g riivitud porgandeid (u 300 g koorimata)

1 väike purk konservitud ananassi

0.5 dl hakitud sarapuupähkleid või kreeka pähkleid

150 g sulatatud võid

Toorjuustuglasuur:

200 g maitsestamata toorjuustu + riivitud apelsinikoort

200 g vanilli- või sidrunimaitselist kohupiima

1.5 dl tuhksuhkrut

100 g sulatatud võid

Valmistamine

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, küljed määri võiga.

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel (jahu, küpsetuspulber, kaneel, vanillisuhkur). Sega kausis rosinad ja riivitud porgandid, lisa nõrutatud ananassikonserv, hakitud pähklid ja sulavõi. 

Lisa nüüd muna-suhkruvahu hulka kuivained ning porgandisegu. Sega korralikult läbi ja kalla tainas ettevalmistatud vormi. 

Küpseta 175-kraadise ahju allosas 45-50 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. 

Toorjuustuglasuuri jaoks pane toorjuust, kohupiim ja tuhksuhkur kaussi, lisa jahtunud sulavõi. Klopi ühtlaseks või vahusta elektrimikseriga. Maitsesta riivitud apelsinikoorega. 

Lõika jahtunud porgandikook kaheks kihiks. Määri alumisele kihile pool toorjuustusegust, siis kata pealmise koogikihiga ja määri kõige peale ülejäänud toorjuustusegu. Kaunista nt hakitud pistaatsiapähklitega. 

Alllikas: Soome Valio. Algretseptis on kasutatud apelsinimaitselist toorjuustu ning sidruni- või vanillimaitselist kohupiima. 

LISA KOMMENTAAR