Maapirnid pestoga

Ahjus küpsetatud maapirnid ja kirsstomatid aromaatse pestokastmega. Vegan-versiooni jaoks kasuta juustuvaba pestot. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g maapirne

1 sl oliiviõli

250 g kirsstomateid

100 g head basiilikupestot

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese maapirnid hästi hoolega puhtaks. Suuremad mugulad lõika tükkideks.

Sega maapirnid õliga, puista peale soolahelbed. Laota ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.

Küpseta 200-225-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Nüüd lisa pannile ka poolitatud kirsstomatid ning küpseta veel 15 minutit. 

Samal ajal valmista pestokaste ehk pane küüslauguküüned, basiilikulehed, piiniaseemned ja juust köögikombaini, töötle ühtlaseks paksuks pastaks. Lisa peene joana õli, kuni saad parajalt vedela pestokastme. Maitsesta soola-pipraga.

Serveeri ahjus küpsetatud maapirne ja kirsstomateid pestokastmega. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hanna
postitatud 16.11.2016 09:11

Ülilihtne ja väga maitsev! Kasutasin pesto sees juustu asemel maitsepärmi, nii oli see ka täiesti taimne retsept.

Külli
postitatud 31.01.2017 20:04

Mmm, väga maitsev. Kerge ja lihtne teha!