500 g maapirne
1 sl oliiviõli
250 g kirsstomateid
100 g head basiilikupestot
soola ja musta pipart
Pese maapirnid hästi hoolega puhtaks. Suuremad mugulad lõika tükkideks.
Sega maapirnid õliga, puista peale soolahelbed. Laota ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
Küpseta 200-225-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Nüüd lisa pannile ka poolitatud kirsstomatid ning küpseta veel 15 minutit.
Samal ajal valmista pestokaste ehk pane küüslauguküüned, basiilikulehed, piiniaseemned ja juust köögikombaini, töötle ühtlaseks paksuks pastaks. Lisa peene joana õli, kuni saad parajalt vedela pestokastme. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri ahjus küpsetatud maapirne ja kirsstomateid pestokastmega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maapirnid pestoga
Ahjus küpsetatud maapirnid ja kirsstomatid aromaatse pestokastmega. Vegan-versiooni jaoks kasuta juustuvaba pestot.