Läätsetäidisega suvikõrvitsad

Vegetaarsed täidetud suvikõrvitsad (rullkõrvitsad)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20+30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat suvikõrvitsat (a 200 g)

1 sibul

1 küüslauguküüs

2 porgandit

150 g juursellerit

0.5 sl rapsiõli

1 dl punaseid läätsi

2.5 dl vett

2 tl kuivatatud punet

0.75 tl soola

0.5 tl musta pipart

0.5 tl tüümiani

0.25 dl tomatipüreed

1 tl mett

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Lõika rullkõrvitsad pikuti pooleks, uurista lusikaga seest tühjaks. Tõsta "suvikõrvitsapaadid" küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Haki suvikõrvitsast väljakaabitud osa peeneks. Koori ülejäänud köögiviljad, haki peeneks. Prae õlis klaasjaks. Lisa hakitud suvikõrvits, sõelal pestud ja nõrutatud läätsed, esi ja maitseained. Kuumuta keemiseni ning hauta kaane all tasasel tulel 10 minutit, kuni läätsed on peaaegu pehmed. Maitsesta tomatipüree ja meega.

Täida suvikõrvitsapaadid läätseseguga. Puista peale riivitud juustu. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit. 

Allikas: Soome ajakiri MAKU (Linssitäytteiset kesäkurpitsat)

LISA KOMMENTAAR

Kristjan
postitatud 11.03.2014 19:14

Veidi lahja see tuli, aga maitsev!