Puuvilja-kohupiimakook

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
3 piklikku kooki
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2.5 dl piima

35 g pärmi

1 tk muna

0.5 dl suhkrut

1 tl soola

7.5 dl nisujahu

150 g võid

Täidis:

75 g võid

2 sl suhkrut

2 sl jahvatatud kaneeli

250 g kohupiima

1 tk muna

0.75 dl suhkrut

sidrunit (2 sl mahla)

1 dl 35% rõõska koort

2 sl heledat rummi (soovi korral)

konservitud puuvilju

Valmistamine

Sega pärm sooja piimaga. Lisa muna, suhkur, sool, jahu ja pehme või.
Sõtku tainast seni, kuni see käte ja kausi küljest lahti lööb.
Jaota tainas kolmeks osaks. Rulli kõik osad 20-30 cm suurusteks tükkideks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri servadesse pehmet võid ja puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera servad rulli, kuid jäta keskele ruumi ka kohupiimatäidise jaoks.
Sega kohupiim, muna, suhkur, vanillsuhkur, sidrunimahl ja vahustatud koor. Soovi korral maitsesta rummiga.
Lisa nõrutatud puuviljad ja määdi segu tainale.
Määri taina servad munaga ja küpseta kooke 225-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Retsept on ajakirjast Kodukiri Aprill 2000
LISA KOMMENTAAR