Suitsukalapirukas

Serveeri suitsukalapirukat värske salatiga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g nisujahu

100 g võid

2-3 sl külma vett

näputäis soola

Täidis:

250 g puhastatud suitsukala

0.5 hakitud sibulat

2 dl rõõska koort

2-3 sl hakitud tilli

2 muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista pirukatainas, hoia veidi jahedas. Vooderda 24 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga, täksi põhi kergelt kahvliga. Eelküpseta 15 minutit 225-kraadises ahjus.

Samal ajal haki sibul võis klaasjaks. Lisa tükeldatud suitsukala ja kuumuta läbi. Tõsta segu pirukapõhjale. Lisa maitseainete, muna ja tilliga segatud rõõsk koor.

Küpsetada pirukat 200-kraadises ahjus kuni 25 minutit.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 24.04.2012 10:01

Lihtne, kuid maitsev pirukas, mida on hea teha, kui esimene suitsukalanälg on kustutatud ja kala pisut üle jääb.

Tullia
postitatud 26.09.2015 22:16

Pilt ka:

Martiina
postitatud 26.09.2015 21:26

Väga maitsev!