25 g võid
1 sl päevalilleõli
500 g porgandit
1 hakitud sibul
2 hakitud varssellerit
100 g pestud punaseid läätsesid
1 l aedviljapuljongit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:maitsestamata jogurtit
värsket hakitud peterselli
Koori ja haki porgand ja sibul, tükelda sellerivarred.
Kuumuta potis või ja õli, lisa hakitud porgandid, sibul ja sellerivarred. Maitsesta vähese soolaga, siis prae 6-8 minutit, kuni aedviljad on klaasjad ja kuldsed.
Lisa läätsed ja kuum köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni.
Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Lase supil veidi jahtuda, siis püreesta soovi korral osaliselt sauseguriga (ehk siis nii, et oleks veidi paksema tekstuuriga, aga ikka tükke ka sisse jääks). Maitsesta parajaks.
Serveerimisel lisa supile soovi korral jogurtisilm ja puista peale hakitud peterselli.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Health Store Magazine (March-April 2002, Carrot and lentil soup).
mina tegin nii, et porgandid ja sibulad püreestasin ära ja siis keetsin selles pürees läätsed pehmeks. Minu jaoks on meeldiv, kui mingi tekstuur jääb ka püreesupile :)
Väga hea porgandi-läätsesupp, saab meie pere poolt 5+. Minu suureks imestuseks soovisid suuremad poisid suppi maitsta ning olles maitsnud, nõudsid omale ka portsu. Keskmine küsis veel lisa, aga supp oli otsas. Uskumatu!!! Nad pole kunagi sarnast suppi süüa tahtnud, isegi maitsta pole tahetud. Mul muidugi hea meel :)
Ka mina jätsin läätsed terveks. Väga hea supp neile, kes muidu korjavad porgandi tükid taldriku äärele(mul üks laps). Aga muidu väga maitsev supp. Isegi mehed võtsid teise taldrikutäie veel
Meile väga maitses, ikka kohe väga-väga. :) Mees palus selle retsepti panna meie lemmiktoitude kausta. Jätsin samuti läätsed terveks. Meie pooleteistaastane põnn nõudis oma tavapärasele portsule isegi lisa, mis oli mu jaoks muidugi tervitatav, sest ta ei söö muidu suppi hea meelega.
Jäta läätsed terveks. Soovitan - väga maitsev on. :)
Imehea!! Mina suppi ei püreestanud
Väga mõnus supp. Varsselleri asemel läks küll juurseller ja läätsesid silma järgi vist topelt, aga keemisaeg oli kindlalt pikem kui retseptis antud. Üks lemmiksuppidest ;).
Väga maitsev supp on! Läätsed on avastatud minu jaoks nüüd :) Muidu olid läätsed midagi esivanemate killast - läätseleem jne. Aga suurepäraselt maitsevad! Püreestatud variant eriti ei istunud.
Üks mu lemmikuid lõunasöögiks :)
Meie pere lemmik juba mitmeid mitmeid aastaid ;)
Jaa, väga hea retsept, jaaa tôepoolest mikserdades eelnevalt porgan, sibul,.. oli väga hea môte. </br> Olen suur läätsede sôber ja alati valmistasin samalaadse suppi ainult puljongiga ja kuigi lisasin erinevaid maitseaineid, kartulit, paprikat, supp tuli kuidagi vesine, seega alati lisasin sulatatud juustu.Seega Vôis ja ôlis praadimine oli suurepärane avastus, alati pole vaja juustu sisse segada. </br> Tänud :) </br>
Varssellerit kodus polnud ja poodi ei tahtnud minna, porgandit oli ka poole vähem kapis. Sellest tulenevalt tegin väiksed muudatused: 250 g porgandit, 1 suurem sibul,läätsesid topelt (ehk 200 g). Maitseks lisasin 2 tl vürtsköömneid ja 3 küünt küüslauku kohe köögiviljade juurde. Lõpptulemus oli parim läätsesupp, mida kunagi olen söönud. Peab korra originaalretsepti järgi ka tegema, see peaks ju veel parem olema :) . Kokkuvõtteks - kiire, maitsev, odav, tervislik.
Porgandi-läätsesupp
Punastest läätsedest toitev tummine supp on väga tervislik.
Supp on gluteenivaba. Vegan-versiooni jaoks jäta ära jogurtisilm ning kasuta praadimiseks ainult õli.