Kreemja koorekastme sisse on tükeldatud suitsulõhet või -forelli.
9 lasanjeplaati
2 hakitud sibulat
2 sl võid
8 dl väherasvast piima
2 dl Valio 15% rõõska koort
0.75 dl nisujahu
1 tl purustatud musta pipart
2 purustatud küüslauguküünt
1 dl hakitud tilli
400 g suitsukala - näiteks
suitsuforelli või suitsulõhet
0.5 tl soola
Prae sibul õlis klaasjaks. Lisa piim, rõõsk koor ja hoolega segades ka jahu. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.
Lisa maitseained ja tükeldatud kala, viimasena lisa sool.
Määri veidi kastet võitatud lasanjevormi põhjale, kata lasanjeplaatidega. Korda, kõige peale taas kastet.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45-60 minutit.
Kui lasanje küpsemise ajal liialt pealt pruunistub, siis kata fooliumi või küpsetuspaberiga.
Serveeri värske salatiga.
Soome Valio retsept (Kalalasagne)
Suitsukalalasanje
Kreemja koorekastme sisse on tükeldatud suitsulõhet või -forelli.