Suitsukalalasanje

Kreemja koorekastme sisse on tükeldatud suitsulõhet või -forelli.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 lasanjeplaati

2 hakitud sibulat

2 sl võid

8 dl väherasvast piima

2 dl Valio 15% rõõska koort

0.75 dl nisujahu

1 tl purustatud musta pipart

2 purustatud küüslauguküünt

1 dl hakitud tilli

400 g suitsukala - näiteks

suitsuforelli või suitsulõhet

0.5 tl soola

Valmistamine

Prae sibul õlis klaasjaks. Lisa piim, rõõsk koor ja hoolega segades ka jahu. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.

Lisa maitseained ja tükeldatud kala, viimasena lisa sool.

Määri veidi kastet võitatud lasanjevormi põhjale, kata lasanjeplaatidega. Korda, kõige peale taas kastet.

Küpseta 175-kraadises ahjus 45-60 minutit.

Kui lasanje küpsemise ajal liialt pealt pruunistub, siis kata fooliumi või küpsetuspaberiga.

Serveeri värske salatiga.

Loe veel:

Soome Valio retsept (Kalalasagne)

LISA KOMMENTAAR