Prantsuse köögiviljasupp

Köögiviljasupp tomatite, riisi ja rõõsa koorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 tk sibulat

2 tk porrut

1 kimp peterselli

2 tk porgandit

1 sl õli

1 l puljongit

0.5 dl riisi

400 g purk konservitud purustatud tomatit

0.5 dl 10% rõõska koort

soola

musta pipart

paprikapulbrit

Valmistamine

Lõika köögiviljad peenikesteks kangideks. Jämedamad porrulehed ning petersellirootsud keera "supiluuaks" kokku.
Prae köögiviljad õlis läbi, siis lisa riis, puljong ja "supiluud".
Keeda suppi tasasel tulel umbes pool tundi, kuni riis ja köögiviljad on parajalt pehmed. Siis eemalda "supiluud".
Lisa purustatud tomatid koos rõõsa koorega supile. Kuumuta läbi, maitsesta, sega juurde petersell ja serveeri koos soolaste kuklitega.

Retsept on tugevasti mugandatud Taani ajakirjast Femina (2/1991, Fransk urtesuppe), pildi tegi ÜLLEKAS.
LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.09.2011 22:46

Prantsuse köögiviljasupp oli hea ja mõnus, lihtne ka. Teeme teine kord veel.