340 g linguine't või spagette (nt Italpasta Spaghettini)
340 g kirsstomateid
1 sibul
0.5 tl tšillihelbeid
2 värsket basiilikuoksa (pluss veidi lehti kaunistuseks)
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
1 l külma vett
Serveerimiseks:värskelt riivitud Parmesani juustu
Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori küüslauk, lõika viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks või veeranditeks.
Pane makaronid, kirsstomatid, küüslauk, sibul, tšillihelbed, õli, 1 tl soola ja basiilikulehed suurele laiale pannile või potti (vajadusel murra linguine pooleks). Lisa umbes kuhjaga teelusikatäis soola ja veerand teelusikatäit musta pipart. Kalla peale külm vesi.
Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni, siis keeda umbes 9-10 minutit, makarone päris tihti segades ja pöörates, kuni linguine on al dente ja vesi kadunud.
Maitsesta soola-pipraga, jaota nelja serveerimistaldriku vahel. Kaunista basiilikulehtede ja rohke parmesaniga.
Allikas: Martha Stewart, valmistroast tegi pildi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Ma unustasin esimesel korral tšillihelbeid lisada, oli ikkagi maitsev :)
Kas see jääb siis selline kastmeseks või pigem mitte?
M, see kaste imendub kõik pasta sisse ja ses mõttes on kastmene jah. Seda ohtu küll pole, et süües tundub, et kaste on puudu!
Tegin järgi, küll koguseid sai natuke suurendatud, aga väga maitsev sai ja terve pere kiitis :)
Tööinimese ja laste unistuste roog ;-)
Tundub liiga hea, et tõsi olla, aga tõesti hea retsept ja toit valmib kiiresti. Pasta jäi väga maitsekas ja ka lapsed sõid hea meelega :)
Pidin makarone lisama, supiks jäi. Liiter vett oli liiga palju sellele kogusele. Tegin täpselt retsepti järgi.
Hea Siss, ma olen mitu korda selle retsepti järgi teinud ja liiter vett selle koguse kohta on olnud täiesti õige kogus. Varasemad kommenteerijad ei ole ka kurtnud, et vett liiga palju oleks olnud. Ju läks mõõtmisel ikka midagi natuke untsu.
Mina teen seda toitu tihti, eriti kui hirmus kiire on. Lisan veel päikesekuivatatud tomateid, spinatit ja veidi valget veini- väga hea :)
Minu jaoks jäi veidi maitsetuks, seega lisasin rohkem tšillit, samuti ka veidi kaerakoort, et kreemisust juurde saada. Hea retsept, tekib vähe musti nõusid ja valmib kiirelt.
Olin retsepti osas veidi skeptiline (et kas just kõik maitseid ikka makaronideni jõuavad lühikese ajaga), aga tegelikult oli vägagi maitsekas pasta. Lapsed olid ka rahul. :)
Muidu hea retsept, aga külma vette ma küll pastat ei paneks. Esimene kord sai täpselt retsepti järgi tehtud ja pasta tuli vesine ja mitte eriti meeldiv. </br>Ülejäänud korrad olen ikka vee enne keema lasknud, siis asjad sisse pannud, kaane all hästi kiiresti uuesti keema ja siis segades kuni vesi on läinud. Tuleb palju kastmesem ja maitsvam kui algse retsepti järgi ja mõnus punane kaste juures (eriti kui natuke rohkem tomatit panna). Pole parmesani juurde vajagi. </br> Sellelt uuelt pildilt pole üldse näha, et pasta oleks kastmene, ilmselt ei jäänud külmas vees valmistatud spagettide külge kinni.</br>
Üks väga mõnus roog, eriti suvel, kui on tõeliselt maitseküllaseid tomateid võtta. Ja see lõhn, kui toit pliidil podiseb......
Pastaroog, veidi teisiti (ühe panni pasta)
Selle roa teeb eriliseks asjaolu, et kõik koostisained - kuivatatud makaronid, maitseained ja -taimed ning külm vesi - pannakse korraga potti. Serveerimisel lisatakse vaid riivitud juustu :)
Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.