Pastaroog, veidi teisiti (ühe panni pasta)

Selle roa teeb eriliseks asjaolu, et kõik koostisained - kuivatatud makaronid, maitseained ja -taimed ning külm vesi - pannakse korraga potti. Serveerimisel lisatakse vaid riivitud juustu :)

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

340 g linguine't või spagette (nt Italpasta Spaghettini)

340 g kirsstomateid

1 sibul

5 küüslauguküünt

0.5 tl tšillihelbeid

2 värsket basiilikuoksa (pluss veidi lehti kaunistuseks)

2 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

1 l külma vett

Serveerimiseks:

värskelt riivitud Parmesani juustu

Valmistamine

Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori küüslauk, lõika viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks või veeranditeks. 

Pane makaronid, kirsstomatid, küüslauk, sibul, tšillihelbed, õli, 1 tl soola ja basiilikulehed suurele laiale pannile või potti (vajadusel murra linguine pooleks). Lisa umbes kuhjaga teelusikatäis soola ja veerand teelusikatäit musta pipart. Kalla peale külm vesi. 

Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni, siis keeda umbes 9-10 minutit, makarone päris tihti segades ja pöörates, kuni linguine on al dente ja vesi kadunud.

Maitsesta soola-pipraga, jaota nelja serveerimistaldriku vahel. Kaunista basiilikulehtede ja rohke parmesaniga. 

  • Veganliku versiooni jaoks jäta parmesan lisamata - roog maitseb ka siis hästi!

Allikas: Martha Stewart, valmistroast tegi pildi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.07.2013 14:12

Ma unustasin esimesel korral tšillihelbeid lisada, oli ikkagi maitsev :)

m
postitatud 29.07.2013 21:25

Kas see jääb siis selline kastmeseks või pigem mitte?

Pille
postitatud 30.07.2013 08:42

M, see kaste imendub kõik pasta sisse ja ses mõttes on kastmene jah. Seda ohtu küll pole, et süües tundub, et kaste on puudu!

Raili S @ FB
postitatud 31.07.2013 18:43

Tegin järgi, küll koguseid sai natuke suurendatud, aga väga maitsev sai ja terve pere kiitis :)

mm
postitatud 30.01.2016 11:29

Tööinimese ja laste unistuste roog ;-)

ukosk
postitatud 03.03.2016 18:34

Tundub liiga hea, et tõsi olla, aga tõesti hea retsept ja toit valmib kiiresti. Pasta jäi väga maitsekas ja ka lapsed sõid hea meelega :)

Siss
postitatud 10.09.2016 13:43

Pidin makarone lisama, supiks jäi. Liiter vett oli liiga palju sellele kogusele. Tegin täpselt retsepti järgi.

Pille
postitatud 10.09.2016 16:08

Hea Siss, ma olen mitu korda selle retsepti järgi teinud ja liiter vett selle koguse kohta on olnud täiesti õige kogus. Varasemad kommenteerijad ei ole ka kurtnud, et vett liiga palju oleks olnud. Ju läks mõõtmisel ikka midagi natuke untsu.

Triin Valk
postitatud 17.02.2017 14:45

Mina teen seda toitu tihti, eriti kui hirmus kiire on. Lisan veel päikesekuivatatud tomateid, spinatit ja veidi valget veini- väga hea :)

Natalie
postitatud 02.04.2017 00:49

Minu jaoks jäi veidi maitsetuks, seega lisasin rohkem tšillit, samuti ka veidi kaerakoort, et kreemisust juurde saada. Hea retsept, tekib vähe musti nõusid ja valmib kiirelt.

Martiina
postitatud 09.04.2017 17:58

Olin retsepti osas veidi skeptiline (et kas just kõik maitseid ikka makaronideni jõuavad lühikese ajaga), aga tegelikult oli vägagi maitsekas pasta. Lapsed olid ka rahul. :)

dianx93
postitatud 10.04.2017 15:35

Muidu hea retsept, aga külma vette ma küll pastat ei paneks. Esimene kord sai täpselt retsepti järgi tehtud ja pasta tuli vesine ja mitte eriti meeldiv. </br>Ülejäänud korrad olen ikka vee enne keema lasknud, siis asjad sisse pannud, kaane all hästi kiiresti uuesti keema ja siis segades kuni vesi on läinud. Tuleb palju kastmesem ja maitsvam kui algse retsepti järgi ja mõnus punane kaste juures (eriti kui natuke rohkem tomatit panna). Pole parmesani juurde vajagi. </br> Sellelt uuelt pildilt pole üldse näha, et pasta oleks kastmene, ilmselt ei jäänud külmas vees valmistatud spagettide külge kinni.</br>

Brun
postitatud 02.08.2017 16:18

Üks väga mõnus roog, eriti suvel, kui on tõeliselt maitseküllaseid tomateid võtta. Ja see lõhn, kui toit pliidil podiseb......