15 g võid
0.5 sl õli
soola ja musta pipart
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
4-6 keskmist sibulat
1 kg keskmise suurusega kartulit
12-16 kirsstomatit
2 dl kanapuljongit
hakitud peterselli
Patsuta kanatükid köögipaberiga kuivaks. Koori sibulad ja lõika pooleks. Koori ja poolita kartulid.
Pruunista kanatükid üleni või-õlisegus suurel pannil. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Tõsta kanatükid pannilt välja.
Pruunista pannil kergelt sibula- ja kartulipoolikud. Lisa pannile uuesti kanatükid ja lisa tomatid.
Vala juurde kanapuljong ja hauta rooga kaane all umbes 35 minutit. Kontrolli, et kana ja kartulid on küpsed.
Serveerimisel puista peale peterselli, juurde paku krõbedat leiba.
Retsept ilmus Taani ajakirjas Femina (6/1998, Fransk kyllingegryde). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Olen proovinud vaid kintsuga nind ka tomateid lisamata - üks meie pere lemmikuid
Lihtne ja maitsev. Kirsstomatite asemel kasutasin päikesekuivatatud tomateid. Tõenäoliselt teen jälle, aga siis viilutan sibulad - mulle nii suured sibulatükid ei maitse.
Tegin kanafileedega, toit sai ülimaitsev ja isegi lapsed sõid väga hea isuga. Maitsetaimed, v.a tüümian, panin eraldi kausikestega lauale, mine neid lapsukesi tea, aga väga bro oli!
Prantsuse kanapada