Pistaatsiajäätis

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

240 g jahvatatud pistaatsiapähkleid

260 g peenikest suhkrut

4 dl piima

4 dl 35% rõõska koort

4 muna -

vaja on ainult munakollaseid !!!

1 dl Amaretto mandlilikööri

Valmistamine

Pane jahvatatud pistaatsiapähklid piima sisse ja lase keema tõusta. 

Sega rõõsk koor, suhkur ja munakollased kausis ja klopi veevanni kohal, kuni vahu maht on kolmekordistunud. Vahustamise ajal sega ettevaatlikult juurde pähklisegu. Lisa mandliliköör ja lase jahtuda. Täiesti jahtunult pane toidukilega vooderdatud anumaga sügavkülma.



Retsept on Internetist Henrietta's Restaurant veebilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 21.08.2011 22:37

Väga huvitava maitsega. Hea oli, mõnusa tekstuuriga ka. Jäätisemasinat ma ei kasutanud :) Segasin vahepeal (ca 3 korda) külmumise ajal.

Pille
posted on 06.06.2017 22:39

Seakassi saadetud foto:

Kaare
postitatud 06.06.2017 22:16

Mulle täitsa meeldis, võib-olla veidi magus. Tegin jäätisemasinaga, sest kartsin, et äkki pähklitükid vajuvad sügavkülmas vormi põhja.