Pannkoogid pärmitainast

Serveeri pärmitainapannkooke kuumalt koos keedise, mee või suhkruga. Juurde paku külma piima.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett või piima

1 sl suhkrut

näpuotsaga soola

20 g värsket pärmi

2 muna

4-5 dl nisujahu

Praadimiseks:

võid või õli

Valmistamine

Soojenda piim või vesi 35-40 kraadini, lahusta selles suhkur, sool ja pärm. Lisa lahtiklopitud munad, sõelutud jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Lase tainal soojas (25-35 kraadi) kohas kerkida, vahepeal sega.

Valmis tainast prae võitatud pannil lusikapannkoogid. Kuumus ei tohi olla liiga tugev, muidu võivad koogid seest tooreks jääda.

Salme Masso retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.

LISA KOMMENTAAR

Liiz17
postitatud 04.08.2008 15:51

Alguses ehmatas selle taigna nn olek - liiga vedel aga pannkoogid said maitsvad. Eriti head olid nad jäätisega ;)

Bunnygirl79
postitatud 04.08.2008 21:18

Maitsesid väga hästi.

Karima
postitatud 14.09.2013 18:18

mõnusalt paksukesed tulid ja said ruttu otsa

Merilin
postitatud 28.03.2016 10:13

Tegin maksimaalse jahukogusega ja ikka jäi meie maitsele liiga vedel tainas. See lihtsalt ei hoia peale küpsetamist vormi, vajuvad liistakateks. Oleks ideaalne, kui teha tainas veidi paksem - on natuke venivam ja keerulisem pannile panna, aga säilitavad oma kohevuse ka söömise ajaks :)