200 g peekonit
2 sibulat
1 sl võid
1 l kanapuljongit
1.5 dl väiksemaid spiraalmakarone (fusilli)
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 tl kuivatatud basiilikut (nt Meira)
näputäis musta pipart
0.5 dl hakitud värsket maitserohelist - nt
1 dl hapukoort või rõõska koort
Peale:4 sl hapukoort (nt Saaremaa)
Lõika peekon kuubikuteks. Koori sibul, tükelda sibul ja porgand kuubikuteks.
Prae peekon ja köögiviljad võis. Vala juurde kanapuljong, lase keema tõusta. Lisa makaronid ja maitsesta supp tomatipüree, basiiliku ja pipraga.
Keeda suppi tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa maitseroheline ja 1 dl koort.
Serveerimisel tõsta igale supitaldrikule törts koort.
Rootsi Arla retsept (Pastasoppa). Pildi tegi Kaare.
Väga maitsev supp! Seda ka ilma hapukooreta. Lisasin omal algatusel kunagi Veneetsiast toodud tundmatut vürtsi, mis tomati ja basiilikuga väga hästi sobib.
Kui liha, sibul ja porgand panna korraga praadima, siis porgand jääb veidi tooreks, aga sibul hakkab veidi kõrbema. Ilmselt peaks kas porgandit enne hautama või kasutama juba keedetud porgandit. Tomatipasta muudab kõik toidud ühemaitseliseks sõltumata milliseid muid maitseid toidule lisada. Igal juhul võiks piirduda 1 teelusikatäie tomatipastaga.
Tegin üleeile sellist suppi- suurepärane sai!
Oi, see supp üllatas täiega :) Maitsev, lapsed ka kiitsid.
See supp sai väga maitsev!
Täitsa mõnus ja lihtne supp, üllatas mind. :)
Tegin eile ja väga hea oli!
Väga maitsev!!! Aitäh!
vastuseks Peeterile, siis porgand keeb ju pehmeks lõpuks, muidu supp oli maitsev, lemmik ilmselt mitte.
Makaronisupp peekoniga
Kiiresti valmiv itaaliahõnguline tummine supp.