Makaronisupp peekoniga

Kiiresti valmiv itaaliahõnguline tummine supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g peekonit

2 sibulat

3 porgandit

1 sl võid

1 l kanapuljongit

1.5 dl väiksemaid spiraalmakarone (fusilli)

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl kuivatatud basiilikut (nt Meira)

näputäis musta pipart

0.5 dl hakitud värsket maitserohelist - nt

peterselli

1 dl hapukoort või rõõska koort

Peale:

4 sl hapukoort (nt Saaremaa)

Valmistamine

Lõika peekon kuubikuteks. Koori sibul, tükelda sibul ja porgand kuubikuteks.

Prae peekon ja köögiviljad võis. Vala juurde kanapuljong, lase keema tõusta. Lisa makaronid ja maitsesta supp tomatipüree, basiiliku ja pipraga.

Keeda suppi tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa maitseroheline ja 1 dl koort.

Serveerimisel tõsta igale supitaldrikule törts koort.

Loe veel:

Rootsi Arla retsept (Pastasoppa). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Liis-t
postitatud 05.04.2010 18:23

Väga maitsev supp! Seda ka ilma hapukooreta. Lisasin omal algatusel kunagi Veneetsiast toodud tundmatut vürtsi, mis tomati ja basiilikuga väga hästi sobib.

Liis-t
postitatud 28.08.2015 21:47

Pilt ka:

Peeter
postitatud 30.10.2011 14:27

Kui liha, sibul ja porgand panna korraga praadima, siis porgand jääb veidi tooreks, aga sibul hakkab veidi kõrbema. Ilmselt peaks kas porgandit enne hautama või kasutama juba keedetud porgandit. Tomatipasta muudab kõik toidud ühemaitseliseks sõltumata milliseid muid maitseid toidule lisada. Igal juhul võiks piirduda 1 teelusikatäie tomatipastaga.

Triin A. K. @ FB
postitatud 17.06.2015 17:00

Tegin üleeile sellist suppi- suurepärane sai!

Kaare
postitatud 26.11.2015 17:02

Oi, see supp üllatas täiega :) Maitsev, lapsed ka kiitsid.

Anniks
postitatud 30.12.2015 09:43

See supp sai väga maitsev!

nayoko
postitatud 16.11.2016 20:28

Täitsa mõnus ja lihtne supp, üllatas mind. :)

Merilin Sulp
postitatud 21.11.2016 18:54

Tegin eile ja väga hea oli!

Nathalie Lamont
postitatud 17.03.2017 20:16

Väga maitsev!!! Aitäh!

Lili
postitatud 05.10.2017 20:12

vastuseks Peeterile, siis porgand keeb ju pehmeks lõpuks, muidu supp oli maitsev, lemmik ilmselt mitte.