Retroretsept: kukesupp

Lihtne ja maitsev kana-nuudlisupp köögiviljadega meeldib hästi ka lastele. Kui suuri kanakoibi pole, võta puljongi valmistamiseks neli poolkoiba.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tervet eestimaist broilerikoiba või 4-5 broileripoolkoiba

2 l vett

4 kartulit

2 suurt porgandit

100 g niitnuudleid (vermišell)

peterselli

leeskputke- või sellerilehti

tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kanakoivad potti, kalla peale külm vesi. Kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel podiseda umbes 30 minutit, kuni kana on küps. Eemalda hoolikalt keetmise ajal pinnale kerkiv vaht. Alles peale vahu koorimist maitsesta leem soola-pipraga.

Kana keetmise ajal lõika porgand ja kartul väikesteks ribadeks või kuubikuteks.

Tõsta kanatükid leemest välja, kurna leem soovi korral läbi tiheda sõela ja vala tagasi potti.  Lase kurnatud kanaleem uuesti keema. Lisa köögiviljad ja keeda umbes 5 minutit. Siis lisa nuudlid ja keeda seni, kuni köögiviljad on pehmed.

Samal ajal haki kanaliha hästi väikesteks ribadeks, lisa supile. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, lisa hakitud maitseroheline ja lase supil kaane all mõned minutid tõmmata. Serveeri. 

Märkused:

  • Kui lisada sool alles pärast vahu koorimist, siis tuleb vahtu palju vähem :)
  • Kui oled vahtu väga hoolikalt koorinud, siis võid kurnamise/läbi sõela kallamise etapi hiljem vahele jätta.
  • Tilli-peterselli-sellerit võid supile lisada lahke käega.
  • Leeskputk seevastu on üsna intensiivse ja tugeva maitsega - seda lisa pigem vähem. Samas paljude supisõprade arvates annab just leeskputke selge leemega supile selle õige maitse, nii et tasub katsetada!

Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 14.04.2011 21:11

Täitsa maitsev!

Reili
postitatud 20.08.2014 16:15

Väga hea supp!

Ilse
postitatud 15.06.2016 11:10

Maitsev supp sai tõesti. Leesputke panin natuke palju vist aga see asi annab järgmisel korral parandada. Kiirelt ja maitsvalt on märksõna !

Profa
postitatud 26.06.2017 13:54

Mina maitsestan leeskputkega niimoodi, et panen suure lehe/varre mõneks ajaks puljongisse ja kui tundub et on paras, viskan välja. Suvel hea mugav, kuna leeskputk kasvab väliköögi kõrval.

Hexy
postitatud 31.10.2018 10:08

Meie perele maitses.

Pille
postitatud 06.09.2022 20:45

Tegin täna õhtusöögiks. Kaks mahekanakoiba ja 4 mahekanatiiba. Porgand, vajarane kartul, üks väike porru. Till ja roheline sibul. Küll oli hea :)