2 tervet eestimaist broilerikoiba või 4-5 broileripoolkoiba
2 l vett
4 kartulit
2 suurt porgandit
100 g niitnuudleid (vermišell)
soola ja musta pipart
Pane kanakoivad potti, kalla peale külm vesi. Kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel podiseda umbes 30 minutit, kuni kana on küps. Eemalda hoolikalt keetmise ajal pinnale kerkiv vaht. Alles peale vahu koorimist maitsesta leem soola-pipraga.
Kana keetmise ajal lõika porgand ja kartul väikesteks ribadeks või kuubikuteks.
Tõsta kanatükid leemest välja, kurna leem soovi korral läbi tiheda sõela ja vala tagasi potti. Lase kurnatud kanaleem uuesti keema. Lisa köögiviljad ja keeda umbes 5 minutit. Siis lisa nuudlid ja keeda seni, kuni köögiviljad on pehmed.
Samal ajal haki kanaliha hästi väikesteks ribadeks, lisa supile. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, lisa hakitud maitseroheline ja lase supil kaane all mõned minutid tõmmata. Serveeri.
Täitsa maitsev!
Väga hea supp!
Maitsev supp sai tõesti. Leesputke panin natuke palju vist aga see asi annab järgmisel korral parandada. Kiirelt ja maitsvalt on märksõna !
Mina maitsestan leeskputkega niimoodi, et panen suure lehe/varre mõneks ajaks puljongisse ja kui tundub et on paras, viskan välja. Suvel hea mugav, kuna leeskputk kasvab väliköögi kõrval.
Meie perele maitses.
Tegin täna õhtusöögiks. Kaks mahekanakoiba ja 4 mahekanatiiba. Porgand, vajarane kartul, üks väike porru. Till ja roheline sibul. Küll oli hea :)
Retroretsept: kukesupp
Lihtne ja maitsev kana-nuudlisupp köögiviljadega meeldib hästi ka lastele. Kui suuri kanakoibi pole, võta puljongi valmistamiseks neli poolkoiba.