Pasha-tort

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

4 muna

1.5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Niisutamiseks:

2 dl apelsinimahla

Kohupiimatäidis:

500 g kohupiima

4 dl 35% rõõska koort

1 dl suhkrut

1 dl rosinaid

0.5 dl hakitud mandleid

100 g kuivatatud ananassi või papaiat (u 1,5 dl)

2 tl vanillisuhkrut

2-3 sl sidrunimahla

4 lehte želatiini

Peale:

2-3 sl hakitud mandleid

Kaunistuseks:

viinamarju

ananasskirsse e. füüsaleid

Valmistamine

TORDIPÕHI:
Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks, sõelu juurde kuivainesegu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 8 minutit.
Kummuta biskviitpõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lase jahtuda.

TÄIDIS:
Vahusta rõõsk koor. õika suured kuivatatud ananassitükid väiksemateks tükkideks.
Sega kohupiima hulka suhkur, mandlid, rosinad ja ananass. Maitsesta vanillsuhkruga.
Leota zelatiinilehti külmas vees, siis suru kuivaks ja sulata keevas sidrunimahlas, lisa kohupiimasegule. Viimasena lisa vahukoor.

TORDI KOKKUPANEK:
Lõika jahtunud biskviitpõhi kaheks ja tõsta üks osa tordialusele. Pintselda kergelt apelsinimahlaga ja määri tordipõhjale pool täidisest. Kata teise biskviitpõhjaga. Pintselda taas apelsinimahlaga ning kata ülejäänud kohupiimamassiga. Puista peale hakitud mandleid ning lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarretuda.
Kaunista viinamarjade ja ananasskirssidega.
Serveeri kohvi kõrvale.

Soome K-Marketi retsept, retsepti testis ja pildi tegi Laura Laanjärv. 

LISA KOMMENTAAR

Lumetydruk
postitatud 16.04.2017 21:54

Maheda maitse pühadetort. Retseptis olnud biskviidist jätkus minul kahe 22 cm tordipõhaja tegemiseks. Kreemi osa tegin topelt. Valmis 2 torti.