4 muna
1.5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Niisutamiseks:2 dl apelsinimahla
Kohupiimatäidis:500 g kohupiima
4 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
1 dl rosinaid
0.5 dl hakitud mandleid
100 g kuivatatud ananassi või papaiat (u 1,5 dl)
2 tl vanillisuhkrut
2-3 sl sidrunimahla
4 lehte želatiini
Peale:2-3 sl hakitud mandleid
Kaunistuseks:TORDIPÕHI:
Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks, sõelu juurde kuivainesegu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 8 minutit.
Kummuta biskviitpõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lase jahtuda.
TÄIDIS:
Vahusta rõõsk koor. õika suured kuivatatud ananassitükid väiksemateks tükkideks.
Sega kohupiima hulka suhkur, mandlid, rosinad ja ananass. Maitsesta vanillsuhkruga.
Leota zelatiinilehti külmas vees, siis suru kuivaks ja sulata keevas sidrunimahlas, lisa kohupiimasegule. Viimasena lisa vahukoor.
TORDI KOKKUPANEK:
Lõika jahtunud biskviitpõhi kaheks ja tõsta üks osa tordialusele. Pintselda kergelt apelsinimahlaga ja määri tordipõhjale pool täidisest. Kata teise biskviitpõhjaga. Pintselda taas apelsinimahlaga ning kata ülejäänud kohupiimamassiga. Puista peale hakitud mandleid ning lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarretuda.
Kaunista viinamarjade ja ananasskirssidega.
Serveeri kohvi kõrvale.
Soome K-Marketi retsept, retsepti testis ja pildi tegi Laura Laanjärv.
Maheda maitse pühadetort. Retseptis olnud biskviidist jätkus minul kahe 22 cm tordipõhaja tegemiseks. Kreemi osa tegin topelt. Valmis 2 torti.
Pasha-tort