Karjala seenepirukas

Karjalast pärit pärmitainaga soolaseenepiruka retsept.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

500 g nisujahu

10-15 g pärmi

1 sl suhkrut

1 sl rasva

1 tl soola

2-3 dl vett või piima

Täidis:

500 g soolaseeni

2 tk hakitud sibulat

1 sl rasva

0.5 tl suhkrut

1 tl nisujahu

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Sõtku tainaained ühtlaseks ja sitkeks tainaks. Lase soojas kohas kerkida.
Vajaduse korral leota seeni, suru kuivaks.
Haki seened ja sibulad ning hauta rasvas pehmeks. Maitsesta.
Kui segu on liiga vedel, lisa 1 sl jahu.
Rulli tainas laual umbes 1 cm paksuselt ja 18-20 cm laiuselt.
Tõsta tainatüki keskele täidis, keera servad peale kinni.
Tõsta pirukas plaadile, liitekoht allpool.
Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 200-220-kraadises ahjus helekollaseks.

Salme Masso retsept ilmus raamatus "Rahvaste toite" (1978, Sienipiirakka)
LISA KOMMENTAAR