Kitsejuustuvaht kirsikompotiga

Hapukas kitsejuustuvaht ja mõnusalt magus kirsikompott on ääretult meeldiv kooslus. 

Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kitsejuustuvaht:

300 g pehmet kitsepiimast toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort

2 tl MEIRA vanillisuhkrut

Kirsikompott:

400 g (külmutatud) kivideta kirsse (nt Härmavili)

100 g tavalist või moosisuhkrut

sorts sidrunimahla

sorts mandlilikööri soovi korral (nt Amarettot)

Valmistamine

Vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga pehmeks vahuks, siis lisa vähehaaval kitsetoorjuust. Pane saadud segu mõneks tunniks külmkappi tahenema.

Kirsikompoti jaoks pane kirsid koos suhkru ja sidrunimahlaga potti. Kuumuta keemiseni ning lase umbes 10 minutit podiseda. Tõsta tulelt, sega soovi korral hulka sorts mandlilikööri. Lase jahtuda. 

Serveerimiseks tõsta kitsejuustuvaht magustoidupokaalidesse, peale tõsta kirsikompotti.

Kõrvale sobivad hästi nt Amaretti mandliküpsised. 

Loe veel:

Allikas: väikeste mugandustega Marju toidublogist "Minu sahver". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Lanson Champagne, Rosé Label, Brut, Prantsusmaa

Aroomis on tunda roosi ja punaseid marju.

Maitselt marjane, värske, pika järelmaitsega.

Tootja: Lanson
Maaletooja: Avallone

Kaare
postitatud 18.01.2018 11:49

Maitsev!

Pille
postitatud 16.07.2019 17:19

Oi, ma olen seda mitu korda külalistele pakkunud. Kõigile koogid ei maitse, aga midagi magusat ikka tahaks ja siis sobib see magustoit imehästi!