250 g makarone
150 g keedusinki
200 g külmutatud herneid
1 kimp peterselli
2-3 dl 35% rõõska koort
2 suurt muna
soola ja musta pipart
100 g riivitud gouda juustu
2-3 sl riivsaia
Keeda makaronid soolases vees pehmeks ja kurna.
Lõika sink ribadeks, sega herneste, hakitud peterselli ja makaronidega. Tõsta segu võitatud ahjuvormi.
Sega koor ja munad, maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Vala segu keedetud makaronidele.
Riivi juust, sega riivsaiaga ja puista makaronidele.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Oluliselt maitsav roog, kui lihtsatest koostisosadest arvata laseb. Kergelt magusad herned ning soolane sink koos rammusa koore-juustu kastmega on väga mõnus argiõhtu roog!
Söök kadus ülehelikiirusel külaliste kõhtu ja jäi veel puudugi - vot selliseks hitiks kujunes see pealtnäha pretensioonitu makaronivorm... Teeme teinekordki, väga maitsev on. :)
Hoidsin küll lühemat aega ahjus, aga selle aja peale koore-munakaste hüübis, mitte ei jäänud kreemine nagu pildil. Muidu maitsev, aga minu jaoks natuke liiga munane.
Küsimus mitte just selle vormi kohta, aga üldselt. Kui teha makaronivormi, siis kas muna-piima segu peaks üleni katma vormi? Ühes retseptis soovitati et juust panna 10 minutit enne lõppu, tegingi nii, aga selle ajaga pealmine kiht makarone juba kuivas (segu ei katnud makarone täielikult). Et mida saaksin järgmine kord teisiti teha?
Meie pere sõi ja kiitis!
Makaronivorm singi ja hernestega
Lihtne makaronivorm, kus on sinki, juustu, herneid ja küüslauku.