Prantsuse hapuoblikasupp

Kevadsuvine püreesupp, mille paksendamiseks kasutatakse vahukoore ja munakollase segu. Retsept on mugandus Julia Child'i Potage Germiny retseptist.

Fotol on supi kõrval juustukeerud.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl võid

1-2 suuremat sibulat või detsiliitri jagu hakitud sibulapealseid

200 g hapuoblikaid (u liitri jagu peenestatud lehti)

soola

3 sl nisujahu

1 l kana- või köögiviljapuljongit

2 munakollast

1 dl 35% rõõska koort

musta pipart

Valmistamine

Haki sibul hästi peeneks. Pese ja nõruta oblikalehed, siis lõika peenikesteks ribadeks. Peotäis oblikalehti tõsta kõrvale.

Kuumuta potis või, lisa sibul ja maitsesta soolaga. Kuumuta tasasel tulel umbes 8 minutit, aeg-ajalt segades.

Tõsta kuumust, sega juurde jahu. Kuumuta 3 minutit. Lisa kuum puljong ja keeda tasakesi umbes 5 minutit. Lisa peenestatud oblikalehed. Tõsta pott korra tulelt.

Klopi munakollased ja rõõsk koor omavahel, siis tempereeri muna-kooresegu, lisades sellele kulbitäie või kaks kuuma supileent, segu hoolega vispeldades. Siis kalla segu supi hulka ning lase supil tasasel tulel vaevu podiseda umbes 5 minutit, et muna koalguleeruks. 

Maitsesta supp soola-pipraga, sega hulka kõrvale tõstetud oblikalehed. Puista peale hakitud murulauku ja serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 19.06.2013 11:34

Meeldiv vaheldus tavalisele oblikasupile. Muna ja koor annavad mõnusa siidise konsistentsi. Serveerisin ahjus grillitud kitsejuustusaiadega.