3 dl piima
110 g suhkrut
3 dl 35% rõõska koort
500 g hästi küpseid marju -
näiteks mustikaid
Kuumuta potis piim ja pikuti poolitatud vanillikaun keemiseni. Tõsta tulelt ja lase 20 minutit seista.
Klopi puulusikaga munakollaseid ja suhkrut, kuni suhkur lahustub.
Eemalda vanillikaun piimast, kraabi tillukesed vanilliseemned piima sisse (kaun ise viska ära). Vala piim peene joana pidevalt segades munasegu sisse.
Pese piimapott puhtaks ja vala muna-piimasegu uuesti potti. Pane pott keskmiselt madalale tulele ja kuumuta segades paksenemiseni (kuni kaste katab lusikapõhja). Ära keeda!
Vala kaste läbi sõela kassi ja lase jahtuda. Sega aeg-ajalt, et kile peale ei tekiks. Pane segu külmakindlasse karpi ja tõsta sügavkülmikusse.
Sega kahvliga iga poole tunni järel, kuni segu on peaaegu külmunud.
Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks ja sega jäise kastme hulka. Külmuta jäätisesegu pehme jäätise konsistentsini.
Sega juurde püreestatud küpsed marjad, nii et saad marmorja segu. Pane uuesti sügavkülma ja külmuta läbi.
Retsept on briti ajakirjast Ideal Home (August 1999, Berry Ripple Ice Cream), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mõtlesin et teeks siis oma elu esimese jäätise, otsisin siis kõige lihtsama retsepti mis silma jäi. Marjajäätis, kõlab ju ilusti! Saingi asjaga ühele poole ning proovisin ära, väga maitsev tuli!! Maitses nagu päis jäätis.
Kõige toredam selle jäätise juures on see, et ta on siiruviiruline. Seega tuleb olla ettevaatlik, et mitte liiga palju segada, nii kaob kogu lõbu ära. Tegin jäätisemasinaga, seega koort enne ei vahustanud. Panin 2 dl vahukoort ja 4 dl piima, selline vahekord meeldib mulle rohkem. Maitses väga hea.
Tegin mustikatega, maitsev jäätis.
Marjajäätis
Siiruviiruline marjajäätis, mida võib valmistada meelepärastest marjadest.