Lõhepaella

Hispaania-aineline riisiroog.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tl õli

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

4 dl pikateralist riisi

9 dl vett

2 aedviljapuljongikuubikut

500 g lõhefileed

3 sl õli

1 tl tšillipulbrit

3 tl paprikapulbrit

2 tk sibulat

4 tk küünt küüslauku

4 tk tomatit

2 tk paprikat

200 g herneid

soola

2 tk sidrunit

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa kurkum. Lisa riis, vesi, puljongikuubikud ja hauta küpseks.
Tükelda kalafilee ja kuumuta kalatükke kiiresti pannil tšilli- ja paprikapulbriga maitsetatud kuumas õlis.
Lisa sibularibad, purustatud küüslauk, tomatisektorid ja paprikaribad.
Hauta, kuni köögiviljad on poolkrõmpsud.
Lisa valmis riis ja herned. Maitsesta soola ja pipraga.
Kaunista sidrunilõikude ja serveeri küüslaugumajoneesiga.

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (Kirjolohipaella). Pildi tegi VANDISTE.

LISA KOMMENTAAR

vandiste
postitatud 18.04.2010 21:24

Hea, lihtne teha. Kuna ma väga vürtsist ei armasta, siis panin maitseaineid veidi vähem. Mõnusalt vaheldusrikas ning toitev.

Marjaana
postitatud 13.05.2020 15:23

Meie perele väga maitses :)