Kohupiima plaadikook purukattega

Suur plaaditäis maitsvat ja lihtsat kohupiimakooki. Ära liiga kaua küpseta, sest siis muutub kook kuivaks!

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kahekümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi & purukate:

250 g tükeldatud võid

350 g nisujahu (6 dl)

85-170 g suhkrut (1-2 dl)

Täidis:

500 g kreemjat kohupiima

2 muna

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl vanillisuhkrut

5-6 õuna

Valmistamine

Haki külm või, jahu ja suhkur noaga puruseks (seda on väga mugav teha köögikombainis).

Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja vanillsuhkur. 

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning puista sellele 2/3 tainapurust. Suru kergelt kokku. Kalla kohupiimasegu ettevaatlikult purupõhjale. Kata õunakuubikute- või viiludega ja puista peale ülejäänud purukate.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on pealt helepruun.

Lase vormis jahtuda, siis kook lõika sobiva suurusega tükkideks.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

amalthea
postitatud 20.09.2010 22:09

Imelihtne ja imehea! Tegin sama meetodi järgi juubelitordi pulbrit kasutades. Lisasin pulbrile võid :) Ka hää sai :)

Diana
postitatud 24.11.2010 17:56

Väga hea kook, nüüdsest kindlasti üks lemmikumaid, mida külalistele pakkuda. Tegin kooki lahtikäivas koogivormis, seega tuli välimuselt ilusam, kui siin antud pildid.

Hexy
postitatud 21.11.2012 10:50

Pärishea kook

Tiina
postitatud 11.08.2013 22:08

täitsa mõnus kook. Tegin pool kogust ja ricotta kohupiimaga.

Kaia
postitatud 13.01.2014 09:19

Kasutasin lisaks tavalisele suhkrule ka fariinsuhkrut ja tulemus jäi mõnusalt karamelline. Arvatavasti parim õuna-kohupiimakook, mida ma kunagi söönud olen.

Kaare
postitatud 01.09.2016 16:57

Igas mõttes lihtne :)

Mariliis
postitatud 10.09.2016 17:37

Väga lihtne ja maitsev kook! Olen teinud korduvalt ja nii retsepti järgi kui ka vähendatud suhkrukogusega ja pooleks kasutanud tatrajahu/kaerahelbed nisujahu asemel. Kaneeliga eriti mõnus.

Liina Raam
postitatud 02.02.2017 21:34

Appi see näeb nii maitsev välja :P

Helje Immonen
postitatud 24.09.2017 20:06

Minu lemmik kook.

Maasikamaias
postitatud 22.10.2017 12:57

Tegin poole kogusest ja pigistasin kohupiimale lisaks pool sidrunit sisse, super mahlane ja õhuline kook!

kaie
postitatud 28.10.2017 14:10

mis mõõtmetega küpsetusplaadile see kogus mõeldud on?

Külli Kibin
postitatud 05.09.2018 19:48

Minu lemmik!

Kerli Ainson
postitatud 17.09.2018 09:26

Just tegin üleeile ja väga maitsev tuli!

Merilen
postitatud 21.11.2018 18:20

Mis suuruses plaadil teha? Pealkirjas, et saab suure plaaditäie kooki.... Mul on 40x36 plaat, see jäi vähemalt pooltühi. Võiks kirjas olla, suur plaaditäis on suhteline mõiste. Teen hetkel hoopis 26 cm koogivormis, eks näis... Äkki keegi hea inimene vastaks mulle☺?

Piret
posted on 24.11.2018 22:37

Minul 46X37, tuleb kenasti välja.

Liisa
posted on 02.01.2019 17:30

Ma olen harjunud, et see kook on natuke paksem kui paar cm, nii et suurele ahjuplaadile (ka 40x36) on see ikka pisut väike. Eriti kohupiimakiht jäi nagu naljanumber :) Aga järgmine kord võtan lihtsalt teadmiseks selle.

Pille
postitatud 18.03.2020 18:51

Niii maitsev! Tegin siin koroonakriisi ajal perekonna rõõmustamiseks ja kook leidis väga sooja vastuvõtu.

Preili
posted on 09.04.2020 21:01

Tere Pille, millisele mõõdule ahjuplaadile see kook sobib?