Võlukook

Magic cake on põnev kook - valmistad ja vormi paned vaid ühe taina, aga peale küpsetamist on Sul kolmekihiline kook :)

Maitse poolest pigem selline lihtne ja kodune. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna (eralda kollased valgetest)

1 sl vett

150 g suhkrut

125 g sulatatud võid

120 g nisujahu (u 2 dl)

5 dl toasooja piima

2 tl vanilliekstrakti või 1 vanillikaun

Kakaoga versiooni jaoks:

60 g kakaopulbrit ja 60 g nisujahu (120 g nisujahu asemel)

Valmistamine

Vahusta munavalged tugevaks vahuks (soovi korral lisa paar tilka veiniäädikat või sidrunimahla).

Klopi teises kausis munakollased suhkru, vee ja vanilliekstrakti või vanillikaunast kaabitud seemnetega kohevaks. Lisa sulavõi ning klopi veel minut aega. Sõelu ja sega õrnalt juurde jahu.

Lisa toasoe piim ja klopi ühtlaseks. Viimasena sega õrnalt juurde munavalgevaht. 

Kalla tainas võitatud ja jahuga üle puistatud 20x20 cm koogivormi (NB! MITTE lahtikäivasse!). Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuni kook on pealt kuldne. 

Lase vormis vähemalt 3 tundi jahtuda. Siis võta vormist välja, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri värskete marjade või marjakastmega.

Allikas: Pasteles de ColoresKitchen Nostalgia. Pildid tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 08.05.2013 10:53

suussulav ja ülimalt lihtne kook. järgmise teen kakaoga

Sasha
postitatud 08.05.2013 19:17

Ma olen proovinud seda teha, mul ei kihistunud millegipärast. Peakski uuesti proovima.

df
postitatud 08.05.2013 19:26

Miks mitte lahtikäivasse?

Sest et
posted on 02.01.2017 03:20

Sest et tainas on liigselt vedel ja lahtikäival vormil võivad ããred/servad hakata lekkima/läbilaskma.

Kairi
postitatud 08.05.2013 19:47

Kitchen Nostalgia lehel ütleb koogivormi kohta nii: do not use spring form because batter is too liquid and the pan could leak.

Ooo
postitatud 08.05.2013 20:12

Ilmselt võib kasutada lahtikäiva vormi puhul küpsetuspaberit, see hoiab kõik kinni. :)

df
postitatud 08.05.2013 20:31

Arusaadav :)

Pille
postitatud 08.05.2013 20:33

Ooo, ma panin lausa kaks kihti küpsetuspaberit oma igati viisaka lahtikäiva vormi sisse, aga ikka imbus veidi tainast läbi. Ma lihtsalt hoiatan :)

misst
postitatud 10.05.2013 15:06

Asendasin väikese osa jahust kakaoga. Kook, kui seda nii nimetada võib, jäi päris maitsev. Õigem nimi oleks vast dessert, sest vähemalt minu oma meenutas vähe tihkemat kakaokisseli - seda, mis lapsena tehes külmkappi tahenema sai jäätud ning mis siis nati tarretisema välimuse ja konsistentsi omandas. Lisaks muidugi siis see pealmine biskviidikiht.

Tsheburashka
postitatud 13.05.2013 13:20

Minu meelest jäi see alumine osa nagu clafoutis :) Lihtsalt koogi sees olevate marjade asemel on nüüd koogi peal biskviidikiht. Toormoosiga oli väga hea muidu.

Siidi
postitatud 13.05.2013 16:18

Lihtsalt nii-nii hea :) Uskumatult lihtne ja viimase aja üks paremaid leide kõigi nede keerukate kookide seas. Sellega sai emadepäev peetud, lihtsalt tekitasin šokolaadist triibud peale (tegin heledad koogid), siis tuhksuhkur ja kaunistuseks maasikad ja voilaaa :) Keegi ei nurisenud ja meie peres oodatakse uut kooki lauale :) Ise mõtlesin, et prooviks teha pruuni ja heleda segu ja siis kuidagi nii kokku valada, et jääks nagu marmori moodi, äkki tuleks kah päris huvitav.

Mervi L @ FB
postitatud 18.05.2013 11:10

Täitsa hea asi! Eriti veel hapukate marjadega :)

Kata
postitatud 18.05.2013 19:44

Suhkrut vist liiga palju, maitse on liiga magus. Aga hea on küll!!!

K
postitatud 29.06.2013 15:59

Küpsetuspaber seda taigent kinni ei hoia. Vorm, mis lahti ei käi, on ainuõige valik !

senga
postitatud 09.09.2013 11:39

Tegin ka kakaoga, aga mingit erilist elamust küll ei saanud. Pigem nõustun, et tihe kakaokisselli moodi dessert beseekihiga pealt... Teist korda ei proovi, sest mässamist on üksjagu.

nirk
postitatud 29.12.2013 17:27

originaalretseptis on et kook tuleb panna külma ahju ning küpseb siis ahju soojenedes 60 minutit

Mamzu
postitatud 11.01.2014 20:21

Üks parimaid kooke. Vabalt võib selle taigna panna lahti käivasse vormi kus küpsetuspaber all, ei juhtu midagi! Mina asendasin piima 5dl hapukoorega ning lisasin veidikene rosinaid(maitse meenutas kohupiima plaadikooki).Tuli palju maitsvam. Kadus 10 minutiga. Nüüd proovin sama kooki, kuid seekord siis piimaga nagu kord ja kohus. Soovitan soojalt! :)

Enrik
postitatud 08.07.2014 19:19

Ma loodan, et tuleb hea kook :). Präegu on kook ahjus, kuid kook on vedel, kas peabki olema?

pippi
postitatud 03.04.2015 19:42

mulle igatahes see maitseb väga. varsti on see mu lemmik

Kaare
postitatud 29.09.2016 09:34

Vanilliga meeldis rohkem. Minu jaoks pole see kook, pigem magustoit, mis nõuab enda kõrvale veel midagi - värskeid marju, marjakastet, haput kisselli.

Ludmilla
posted on 21.12.2016 16:02

Tegin ka täna seda kooki ja minul jäi keskelt vedel, maitse üle ei vaielda, ainult kahju ajast ja toitainetest mis sinna panin(mitte just kõige odavam)

Arle
postitatud 21.05.2017 09:56

Tegin lahtikäivas vormis, tulemus super

Kairi
postitatud 27.09.2017 10:08

Tugevalt munamaitseline

K
postitatud 09.12.2017 20:00

Kas seda kooki võib teha ka ilma vanillita?

Pille
posted on 11.12.2017 16:31

Võid küll, aga vanill annab koogile maitset ja siis jääb rohkem munamaitseline lihtsalt.

Elisabeth
posted on 28.01.2019 18:32

Mina pigistan sisse ühe sidruni mahla ja riivitud koore. Suhkurt panen 100gr.