400 g kohupiimapastat
200 g Saare 20% hapukoort
4 muna
4 sl suhkrut
1 pakk Juubeli tordipulbrit (ehk üks 450grammine pakk)
50 g võid
Soovi korral:Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri Ø 26 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale õhukesi võitükikesi.
Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist, teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud kohupiimasegu. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed.
Küpseta 200kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
On jah üks ülimõnus kook. Ma panen veel väikseks tükeldatud õunu ka ühe kihi vahele. Selline kindel ja lihtne kook, mis kõigile alati maitseb. Viis pluss :D
tõesti hää, tegime banaanikohupiimaga, ja see andis kaa väga hea maitse
Oleneb kus elate, kuid saata saab alati ju keegi
Mina tegin kord muffinipulbriga.Oli pm sama ☺️
Kook on väga söödava välimusega, aga kui Juubeli tordipulbrit pole kuskilt osta (elan välismaal) kas siis ei saagi seda kooki kuidagi teha?
Mul sama mure aga äkki saab amazon osta
Olen ka välismaal, lasin ekstra emal eestist saata mõned pakid ????????
Keegi mainis, et tegi muffinipuilbrist. Seda äkki leiab igalt poolt :)
Seda pulbrit peaks saama tellida ka Kalevi e-poest https://pood.kalev.eu
Minu lemmik on kohupiima-tordipulbrikook! Teeme seda vist vähemalt kaks korda kuus :P
Väga hea ja lihtne teha. Eriti väärt retsept, kui ootamatud külalised majas ja kiirelt vaja midagi teha (juhul kui materjal muidugi oolemas).
üks lemmikookidest
Võid läks minu arust rohkem kui 50 g vähemalt minul läks :)muidu oli hea.
Ma asendasin osa kohupiimast keefiri ja hapukoorega. Lisasin veel banaanitükke ja kompotikirsse ja mõrusid šokolaadinööpe. Ahjust välja võttes koogike veidi võdises, aga varsti sai hirmust üle ja oli üsna tahe (ja asi tahe). Taignakihid läksid ka üsna sassi, aga see ei häirinud üldse. Maitses ka hea. Eriti ajasin koogis taga šokolaaditükke.
Väga hea!
Sulab suus, kerge teha ja nii hea.
Minu täielikud kiidusõnad :) Mul seisis pikalt kapis üks Juubeli koogipulber ja nüüd sai koogiks tehtud. Tõeliselt maitsev kook tuli. Kahju vaid, et varem ei proovinud.
Väga maitsev ja üllatavalt õhuline! Mina panin tavalise kohupiimapasta asemel vaniljekohupiimakreemi ja rosinakohupiima, seetõttu tuli kook tordipulbri lisandudes ülimagus. Edaspidi kasutaksin maitsestamata kohupiimapastat.
Minu tütre lemmikkook :)
Olin algul natuke skeptiline. Koogipulber ja või.... Aga otsustasin proovida. Tulemus fantastiline! Soovitan palavalt kõigil seda kooki proovida. Mul juba kolmas kook ahjus- läheb suurele ringile söömiseks.
Parim kook mida olen saanud
Üli hea
Väga mõnus kook saab.Teen seda kooki iga laupäev,keegi pole veel kisama hakanud,et ära tüütab.Juurde juuakse piima-mõnus.
Juubelitordi pulber jube magus rikub koogi ära.
Maitse üle ei vaielda, Merle :)
Iga kihi vahele õhukesed õunaviilud ja jääb eriliselt mahlane!
Minul jäi keskelt toores. Lõikasin lahti ja panin uuesti ahju.
Lisan alati pisut jahu koogipulbrile lisaks, siis ei ole küpsetis nii magus. Väga mõnus ja lihtne retsept.
Ausalt seda 4 SL täit suhkrut pole vaja lisada sest see juubelitordi pulber mega magus ja kui see 4 SL lisamata jätta suhkrut tuleb enam vähem magususega kook!
Mina tegin muffinipulbriga. Jumala hea. Aga suhkurt panin vähem!
Tõesti väga hea! Olen palju kordi teinud - üks lemmikum, lihtne teha ja kiiresti saab valmis.
Tere! Kas retseptis on kasutatud maitsestamata kohupiimakreemi?
Muidugi, Anni! Ikka maitsestamata, muidu oleks ju mainitud, et magusat või kakaoga :)
See kõige lihtsam ja väga maitsev. Tihti tehtud.
IMELINE
JA JA
Täna hakkan vist tegeama :)
Kas tavalise kohupiimaga sobib ka teha?
Sobib ka. Lihtsalt siin see kreemjam torukohupiim töötab ka hästi.
Minu kook:
Väga lihtne ja maitsev kook. Mina riivin kohupiima sisse natukene apelsinikoort ka. Nämma.
Kukumuki maitsev kook!
Kas sobib ka plaadikoogina teha?
Ikka sobib, aga siis peaks vähemalt 2 x kõiki komponente võtma, kui just väga väike ahjuplaat pole.
Imelihtne kohupiimakook
Maitsev ja kergelt valmiv kook, mis sobib nii argipäeva magustoiduks kui ka vahukoorega kaunistatult pidulauale. Kes armastab rosinaid, võib neidki kohupiimale lisada.
Üks eesti köögi klassikuid, mille erinevaid versioone on avaldatud mitmetes kokaraamatutes.
Nami-Nami soovitab kasutada Saare 20% hapukoort.