Imelihtne kohupiimakook

Maitsev ja kergelt valmiv kook, mis sobib nii argipäeva magustoiduks kui ka vahukoorega kaunistatult pidulauale. Kes armastab rosinaid, võib neidki kohupiimale lisada.

Üks eesti köögi klassikuid, mille erinevaid versioone on avaldatud mitmetes kokaraamatutes.

Nami-Nami soovitab kasutada Saare 20% hapukoort.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g kohupiimapastat

200 g Saare 20% hapukoort

4 muna

4 sl suhkrut

1 pakk Juubeli tordipulbrit (ehk üks 450grammine pakk)

50 g võid

Soovi korral:

rosinaid

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri Ø 26 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale õhukesi võitükikesi.

Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist, teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud kohupiimasegu. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed.

Küpseta 200kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps.


NB!

  • Kui poole küpsemise ajal on koogi pinnal on mõni koht veel jahune, siis pane sinna veel võitükikesi.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

dee
postitatud 02.01.2008 22:16

On jah üks ülimõnus kook. Ma panen veel väikseks tükeldatud õunu ka ühe kihi vahele. Selline kindel ja lihtne kook, mis kõigile alati maitseb. Viis pluss :D

marit
postitatud 27.02.2008 10:08

tõesti hää, tegime banaanikohupiimaga, ja see andis kaa väga hea maitse

Külastaja
postitatud 16.05.2008 09:41

Kook on väga söödava välimusega, aga kui Juubeli tordipulbrit pole kuskilt osta (elan välismaal) kas siis ei saagi seda kooki kuidagi teha?

Merx
postitatud 10.07.2008 14:24

Minu lemmik on kohupiima-tordipulbrikook! Teeme seda vist vähemalt kaks korda kuus :P

Jean-Pierre
postitatud 13.07.2008 09:39

Väga hea ja lihtne teha. Eriti väärt retsept, kui ootamatud külalised majas ja kiirelt vaja midagi teha (juhul kui materjal muidugi oolemas).

Tullia
postitatud 06.05.2009 13:31

üks lemmikookidest

Annu
postitatud 29.07.2009 16:06

Võid läks minu arust rohkem kui 50 g vähemalt minul läks :)muidu oli hea.

Merje
postitatud 03.02.2010 21:47

Ma asendasin osa kohupiimast keefiri ja hapukoorega. Lisasin veel banaanitükke ja kompotikirsse ja mõrusid šokolaadinööpe. Ahjust välja võttes koogike veidi võdises, aga varsti sai hirmust üle ja oli üsna tahe (ja asi tahe). Taignakihid läksid ka üsna sassi, aga see ei häirinud üldse. Maitses ka hea. Eriti ajasin koogis taga šokolaaditükke.

Hexy
postitatud 10.05.2012 21:28

Väga hea!

Anonüümne
postitatud 04.04.2013 18:20

Sulab suus, kerge teha ja nii hea.

Piiga
postitatud 18.01.2014 13:55

Minu täielikud kiidusõnad :) Mul seisis pikalt kapis üks Juubeli koogipulber ja nüüd sai koogiks tehtud. Tõeliselt maitsev kook tuli. Kahju vaid, et varem ei proovinud.

Mai-Liis
postitatud 15.03.2015 13:02

Väga maitsev ja üllatavalt õhuline! Mina panin tavalise kohupiimapasta asemel vaniljekohupiimakreemi ja rosinakohupiima, seetõttu tuli kook tordipulbri lisandudes ülimagus. Edaspidi kasutaksin maitsestamata kohupiimapastat.

Ann
postitatud 08.09.2015 21:53

Minu tütre lemmikkook :)

Marika
postitatud 13.04.2016 17:23

Olin algul natuke skeptiline. Koogipulber ja või.... Aga otsustasin proovida. Tulemus fantastiline! Soovitan palavalt kõigil seda kooki proovida. Mul juba kolmas kook ahjus- läheb suurele ringile söömiseks.

Reiko
postitatud 23.10.2018 12:37

Parim kook mida olen saanud

Reiko
postitatud 23.10.2018 12:38

Üli hea

Malle
postitatud 10.11.2018 21:08

Malle
postitatud 10.11.2018 21:10

Väga mõnus kook saab.Teen seda kooki iga laupäev,keegi pole veel kisama hakanud,et ära tüütab.Juurde juuakse piima-mõnus.