Viinamarjakook

Kaerahelbe-muretainapõhjal on keedukreem, see omakorda kaunistatud viinamarjadega. Tort on parim valmistamise päeval.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

125 g võid

2.5 dl nisujahu

1 dl kiir-kaerahelbeid

3 sl suhkrut

2 sl külma vett

Kreem:

5 dl piima

1.5 dl suhkrut

6 munakollast

5 sl maisitärklist

1 tl vanillisuhkrut

Peale:

seemneteta viinamarju

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega või, nisujahu, kaerahelbed ja suhkur köögikombainis ühtlaseks puruks. Lisa vesi, sega võimalikult kiiresti ühltaseks.

Määri lahtikäiv koogivorm võiga, suru tainas jahuste käte abil vormi põhjale ja külgedele. Torka kahvliga sisse mõned augud, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Valmista täidis. Kuumuta piim potis keemiseni. Vahusta munakollased suhkruga kohevaks vahuks, sega juurde maisitärklis. Klopi pidevalt vahustades juurde kuum piim. Kalla segu potti tagasi ning kuumuta pidevalt segades keemiseni, siis keeda 1-2 minutit, kuni kreem pakseneb. Kata nõu toidukilega ning lase külmkapis jahtuda.

Vahusta jahtunud kreem, määri tordipõhjale. Suru terved viinamarjad poolenisti kreemi sisse. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui seemneteta viinamarju ei leia, siis lõika viinamarjad pooleks ja eemalda seemned.

Nami-Nami soovitab: kui ei ole aega/tahtmist ise tainast valmistada, siis kasuta Eesti Leivatööstuse kaera-muretainast:

Idee on Soome ajakirjast Ruokamaailma. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 26.08.2010 20:18

Kasutasin oma kasvuhoone viinamarju ja tuli mõnusalt magus kook, põhi oli ainult liiga mure. Kui on natuke magusakartlikumaid sööjaid lauas, siis soovitan kasutada hapumat sorti viinamarju.

Pille
postitatud 03.10.2019 21:09

Seakassi pilt:

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:17

Lihtne viinamarjahooaja kook :)