125 g võid
2.5 dl nisujahu
1 dl kiir-kaerahelbeid
3 sl suhkrut
2 sl külma vett
Kreem:5 dl piima
1.5 dl suhkrut
5 sl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
Peale:seemneteta viinamarju
Sega või, nisujahu, kaerahelbed ja suhkur köögikombainis ühtlaseks puruks. Lisa vesi, sega võimalikult kiiresti ühltaseks.
Määri lahtikäiv koogivorm võiga, suru tainas jahuste käte abil vormi põhjale ja külgedele. Torka kahvliga sisse mõned augud, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Valmista täidis. Kuumuta piim potis keemiseni. Vahusta munakollased suhkruga kohevaks vahuks, sega juurde maisitärklis. Klopi pidevalt vahustades juurde kuum piim. Kalla segu potti tagasi ning kuumuta pidevalt segades keemiseni, siis keeda 1-2 minutit, kuni kreem pakseneb. Kata nõu toidukilega ning lase külmkapis jahtuda.
Vahusta jahtunud kreem, määri tordipõhjale. Suru terved viinamarjad poolenisti kreemi sisse. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri.
Idee on Soome ajakirjast Ruokamaailma. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Kasutasin oma kasvuhoone viinamarju ja tuli mõnusalt magus kook, põhi oli ainult liiga mure. Kui on natuke magusakartlikumaid sööjaid lauas, siis soovitan kasutada hapumat sorti viinamarju.
Lihtne viinamarjahooaja kook :)
Viinamarjakook
Kaerahelbe-muretainapõhjal on keedukreem, see omakorda kaunistatud viinamarjadega. Tort on parim valmistamise päeval.