600 g fileeritud räime (või 1 kg puhastamata kala)
2 suurt muna
0.5 dl piima
praadimiseks õli
Marinaad:1 l vett
2 sibulat
10 tera musta pipart
5 tera vürtspipart
2 sl 30%-list äädikat
1.5 sl soola
2 sl suhkrut
Kui kasutad räimefileesid*, siis kasta need esmalt lahtiklopitud muna-piimasegusse, siis jahusse. Prae seejärel parajalt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Pane kalad pannile, "lihapool" all - siis tõmbuvad nad vähem rulli praadides.
Lao praetud kalad kõrgete servadega kaussi.
Marinaadi jaoks pane kooritud ja viilutatud porgandid-sibulad potti, lisa pipra- ja vürtsiterad, loorberileht ja sool-suhkur. Kalla peale vesi ning kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit, kuni porgand veidi pehmeneb. Maitse marinaadi - vajadusel lisa veel suhkrut või soola. Lisa äädikas ning tõsta pott tulelt. Maitse uuesti marinaadi - see peaks olema pigem natuke soolane (kalad imavad ju soola endasse) ja parajalt äädikahapu.
Lase marinaadil mõni hetk jahtuda, siis vala praetud räimefileedele. Lase vähemalt üleöö külmas seista.
Just see kõige õigem retsept praetud räimede marineerimiseks!
Maitsev
tegin tana praetud sardiine ja siis osa marineerisin selle retsepti jargi. nii head on nad juba praegu :)
Kui kaua nad sellisena külmkapis säilivad? Siis tean, kui suure hulga julgen korraga valmis teha.
Euroliidu toiduainete säilitamise korra järgi säilib selline valmistoit 3 päeva kui tegemist toiduainetega tegeleva asutusega nagu nt resto v kohvik. Enne 3e päevaseks säilimiseks muutumist oli säiliv 5 päeva külmikus 0-5 kraadi juures.
Väga head tulid välja!
Klassika
Vladislav Korzets ei soovita raimi pesta ja sool tuleb lisada praadimise lõpus, muidu jääb kala kuiv - mahlad imeb sool välja.
Hakkan kohe praadima ja marineerima, puhastatud räimefileed juba ootavad.
tegin just valmis 2 kilo ja nüüd marinaad peale valatud ,homme siis maitsen. marinaad oli minu jaoks täitsa paras.
Täiesti sobiv retsept. Kuna kalu oli palju, siis tegin veidi hapuma marinaadi. Söömisega võib kergesti liiale minna :D
Ei soovita kalaraipeid kuumalt marinaadi pista, pudenevad katki siis.
Äädika asemel võib kasutada naturaalset sidrunimahla aga siis on säilivusaeg veidi lühem kui äädikalahuses. Sidrunimahlaga on veidi mahedam ja peenemaitselisem.
Kuidas nende räimede tervist kontrollida? Tundusid küll terved, aga mine võta kinni...
Hakkas kergem, Lusti Tilk? :)
Klassika! Sh jõuluklassika. Minu suguvõsa naised on kõik väga õnnelikud, kui keegi ometigi viitsib räimi praadida, neid veel marinaadis solgutada ja siis valmiskujul serveerida. Näiteks mina või minu abikaasa :)
Tere. Kas see vahekord on väga oluline, kui ma näiteks räime teen kokku ennem jahuga ja siis kastan munasegu sisse ja praen?
mina ei kasta marineerimiseks mõeldud räimi üleüldse muna sisse- ainult jahuga nii seest, kui väljast töötlen(jahutan, nagu laps ütleb)...enne kalad kalamaitseaine ja soolaga pooleks tunniks laagerduma - siis praen ja lasen jahtuda- nii kaladel, kui marinaadil ning suletava purgiga külmikusse järgmise päevani!
Sai täna tehtud väga maitsvad!
Minu marineeritud (jõulu)räim ehk hapukala (nagu vanaema ütles :)
Lapsepõlvest meeles :)
Ma selle marineerimise jätsin vahele sest enne said otsa :D
Marineeritud praetud räimed
Klassikaline praetud räim marinaadis sobib nii argi- kui pidulauale. Sel viisil marineeritud praetud räimed säilivad külmkapis kuni nädala.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.