150 g võid
180 g nisujahu (u 3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl jahvatatud mandleid
85 g suhkrut (u 1 dl)
1 muna
Täidis:250 g kohupiima
200 g jogurtit
85 g suhkrut (u 1 dl)
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni mahl
400 g kivideta kirsse (nt Härmavili külmutatud kirsse)
Haki või, jahu ja küpsetuspulber muredaks. Lisa jahvatatud mandlid, suhkur ja muna. Sega ained kiiresti tainaks ja lase pool tundi jahedas seista.
Vooderda tainaga 26-28 cm läbimõõduga pirukavorm. Laota tainale puhastatud kirsid.
Sega kohupiim, jogurt, suhkur, muna, sidrunimahl ja vanillsuhkur kokku ning vala kirssidele.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45-55 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukolle (August 2000). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
hea ja lihtne kook. põhi võiks olla madalam... ja kohupiima võiks julgelt rohkem panna... oleks veelgi parem :)
Tegin suurele ahjuplaadile ehk siis kahekordse koguse. Tundub väga mõnus tulevat (lõhnad on nii isuäratavad). Jogurti asemel panin hapukoore ning kohupiima (Pajumäe oma) lisasin ka rohkem. Kirsid jäid kahjuks kividega, kuna sügavkülmutatud marjadest ei tahtnud neid välja hakata lödistama.
Tõesti väga lihtsalt tehtav kook! Jätsin mandlid välja, samuti asendasin jogurti hapukoorega ning jaotasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormisin koogile kõrgemad küljed, et täidis välja ei voolaks. Kokku tuli 33x27 cm. Koogipõhja jätsin õhukeseks. Kook oli ahjus 45 min. Kõrgemaks vormitud küljed muutusid küpsemise järel paksudeks ja kõvadeks äärteks, mille lõikasin ära. Pärast seda oli kook väga täiesti lõigatav ja hästi lusikaga söödav.
Tegin retsepti järgi ja tuli ilus ning maitsev kook! Kui, siis oleks kattele pidanud veidi suhkrut juurde lisama, sest mul on ikka ülihapud kirsid aias.
väga mõnus ja maitsev kook oli sai kähku otsa!!!!!!!
Kook tuli väga maitsev. Mandlijahu asendasin peeneks hakitud soolapähklitega. Välja tuli väga mõnus kombo :)
Küpsetasin sellest koogist nisujahuvaba variandi, kuna olen allergiline nisujahule. Lisasin 150 g riisi-ja kaerajahu ning ~1 spl kliisid kokku. Tuli väga hea,mahlane, kiideti ja läheb kordamisele. Kirssidega pole retseptis koonerdatud!Järgmine kord panen suhkrut(kasut.põhjal pruuni) vähem.
Kohupiima-kirsikook
Kohupiima-jogurtikattega kirsikook. Kirsside asemel võib kasutada ka mustikaid või mureleid - viimasel juhul lisa kindlasti sidrunimahla täidisesse!