Brasiilia kana

Tomatite ja paprikatega hautatud kana poolkoivad. Kui Sulle meeldivad vürtsikamad road, siis lisa oma äranägemise järgi tšillipulbrit, tšillihelbeid või hakitud värsket tšillit ning meelepäraseid ürte.

Nami-Nami soovitab kasutada Talleggi eestimaiseid broileripoolkoibi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

3 hakitud küüslauguküünt

8 broileripoolkoiba (nt Tallegg)

2 poolitatud ja viilutatud sibulat

2 ribadeks lõigatud punast paprikat

400 g purk konservitud purustatud tomatit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Tee kanakoibadesse mõned sisselõiked, siis küpsevad need ühtlasemalt. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga.

Kuumuta pannil õli, lisa kanatükid ja prae need ümberringi kuldseks. Tõsta pannilt kõrvale. 

Kui pannile on kogunenud liigselt rasva, siis vala see ära ja jäta alles vaid umbes 1 sl. Lisa pannile sibul, küüslauk, tomatid ja paprika ning prae, kuni köögiviljad pehmenevad. Maitsesta soola-pipraga.

Pane kanakoivad uuesti pannile. Kata pann kaanega ning hauta mõõdukal kuumusel 15 minutit, kuni kana on läbinisti küps.

Serveeri riisi või muu sobiva lisandiga. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.04.2013 21:47

Maitses väga mõnusalt, aga ma kahtlustan, et vürtse peaks seal ka ikka olema. Kõrvale sõime riisi.

Katrin H @ FB
postitatud 13.04.2013 20:07

Lisasin tsipa pestot, maitsev.

Kati
postitatud 18.04.2013 08:18

Imehea! Lisasin vürtse: kana maitsestasin sidrunipipraga, kastmesse puistasin paprikapulbrit ja suhkrut. Tulemus oli tõsiselt hot - 4 tärni tulisust! Meespere kiitis väga.

Kirsike
postitatud 18.04.2013 12:44

Meie perele ka meeldis, lisasin ohtralt basiilikut.

Pellenovelle
postitatud 13.01.2014 13:45

Mõnus, lihtne, mahlane.

Ludmilla
postitatud 15.01.2014 18:13

Muidu on kõik väga maitsev, tegin ise mõni päev tagasi enda valmistatud tomatimahlaga (pipar, küüslauk sool sees) aga lisasin tsillihelbeid juurde, sai supper hea kartulipudruga.

Krista
postitatud 16.01.2014 09:17

Väga maitsev ja lihtne. Meie pere üks lemmikutest :)

Merle H @ FB
postitatud 18.03.2014 16:20

Teen sellist rooga kana kintsulihaga, hea mugav, ei pea konte rookima Ja sööme alati keedukartuliga - soovitan proovida! Terve pere vitsutab hea meelega.

Signe P @ FB
postitatud 18.03.2014 19:01

Ma panin törtsu tsillipastat kah veel ning pisikese potsiku kookospiima, hea on ;)

Kristiina M @ FB
postitatud 25.03.2014 09:06

Brasiilia kana sai väga-väga hea.

Kadri Kollist @ FB
postitatud 25.03.2014 13:28

Täna tegin brasiilia kana, väga hea oli!

Triin28
postitatud 03.07.2014 14:41

Väga-väga maitsev! Mees ei jõudnud ära kiita :). Maitsestust timmisin erinevate piparde-ürtide-kastmetega.

Karolin
postitatud 23.08.2014 16:55

Minu arust 3 küünt küüslauku oli liiga vähe. Panin sisse veel 4 tl basiilikupestot, poole apelsini mahla ja koore, ühe punase tšilli ja 1 lusika mett. Kana peale panin ka veidi tšillipulbrit ja sidrunipipart. Päris hea tuli. :)

kukyeve
posted on 17.08.2016 14:24

Nõus - küüslauku tuleb kindlasti rohkem panna ja mee asemel lisasin tumedat siirupit...

Aino P-T @ FB
postitatud 20.05.2015 19:52

Just sõime õhtusöögiks- maitsev.

ÕunaIiris
postitatud 26.11.2015 09:56

Väga maitsev oli. Kaasa pani veel seesamiseemneid ka hulka ja sõime hautatud ubadega. Mmmmm....

kaz
postitatud 12.12.2015 21:47

Tegin enam-vähem retsepti järgi (purustatud tomatite asemel panin isetehtud tomatikonservi), ja on välimuselt atraktiivne ning mõnusalt mahlakas roog, aga vürtse oleks küll rohkem tahtnud.

katikoplime
postitatud 18.02.2016 08:21

Väga mõnus roog :) Lisasin veidi vürtsikastet, et tulisemat maitset saada :D

ampsampsamps
postitatud 13.06.2016 15:08

Maitsestasin paprikapulbri, tšillipulbri ja kaneeliga, vähese vaevaga väga maitsev roog.

PilleRiin
postitatud 16.08.2016 17:51

Tehtud-söödud. Poolkoibade asemel olid kintsud ja hautasin veidi kauem. Tomatikonserv oli punega, lisasin veidi tšillihelbeid ja maitset oli maa ja ilm - kauem hautamine muidugi mõjus maitse mõttes ka kindlasti hästi.

ÕunaIiris
postitatud 14.03.2017 22:05

Väga meie pere roog. Me segame veel tšillihelbeid ka veel hulka. Saab tõelise soojendava toidu.

Marju
postitatud 29.08.2018 11:09

Pannil hautamise asemel pnin kõik ahju küpsema. Konservtomateid ei olnud. Selle asemel lisasin punaseid ube tšillikastmes ning ketšupit. Imemaitsev :)

Klarika
postitatud 25.02.2019 14:33

Mahlane ja hea. tegin koguse veidi suurema -12 poolkoiba ja sutsu rohkem purustatud tomateid. Sinna võiks sobida maitseks ka jahvatatud vürtsköömned. Järgmine kord katsetan.