2 sl oliiviõli
3 hakitud küüslauguküünt
2 poolitatud ja viilutatud sibulat
2 ribadeks lõigatud punast paprikat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud riisi
Tee kanakoibadesse mõned sisselõiked, siis küpsevad need ühtlasemalt. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli, lisa kanatükid ja prae need ümberringi kuldseks. Tõsta pannilt kõrvale.
Kui pannile on kogunenud liigselt rasva, siis vala see ära ja jäta alles vaid umbes 1 sl. Lisa pannile sibul, küüslauk, tomatid ja paprika ning prae, kuni köögiviljad pehmenevad. Maitsesta soola-pipraga.
Pane kanakoivad uuesti pannile. Kata pann kaanega ning hauta mõõdukal kuumusel 15 minutit, kuni kana on läbinisti küps.
Serveeri riisi või muu sobiva lisandiga.
Idee siit, p'ildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitses väga mõnusalt, aga ma kahtlustan, et vürtse peaks seal ka ikka olema. Kõrvale sõime riisi.
Lisasin tsipa pestot, maitsev.
Imehea! Lisasin vürtse: kana maitsestasin sidrunipipraga, kastmesse puistasin paprikapulbrit ja suhkrut. Tulemus oli tõsiselt hot - 4 tärni tulisust! Meespere kiitis väga.
Meie perele ka meeldis, lisasin ohtralt basiilikut.
Mõnus, lihtne, mahlane.
Muidu on kõik väga maitsev, tegin ise mõni päev tagasi enda valmistatud tomatimahlaga (pipar, küüslauk sool sees) aga lisasin tsillihelbeid juurde, sai supper hea kartulipudruga.
Väga maitsev ja lihtne. Meie pere üks lemmikutest :)
Teen sellist rooga kana kintsulihaga, hea mugav, ei pea konte rookima Ja sööme alati keedukartuliga - soovitan proovida! Terve pere vitsutab hea meelega.
Ma panin törtsu tsillipastat kah veel ning pisikese potsiku kookospiima, hea on ;)
Brasiilia kana sai väga-väga hea.
Täna tegin brasiilia kana, väga hea oli!
Väga-väga maitsev! Mees ei jõudnud ära kiita :). Maitsestust timmisin erinevate piparde-ürtide-kastmetega.
Minu arust 3 küünt küüslauku oli liiga vähe. Panin sisse veel 4 tl basiilikupestot, poole apelsini mahla ja koore, ühe punase tšilli ja 1 lusika mett. Kana peale panin ka veidi tšillipulbrit ja sidrunipipart. Päris hea tuli. :)
Nõus - küüslauku tuleb kindlasti rohkem panna ja mee asemel lisasin tumedat siirupit...
Just sõime õhtusöögiks- maitsev.
Väga maitsev oli. Kaasa pani veel seesamiseemneid ka hulka ja sõime hautatud ubadega. Mmmmm....
Tegin enam-vähem retsepti järgi (purustatud tomatite asemel panin isetehtud tomatikonservi), ja on välimuselt atraktiivne ning mõnusalt mahlakas roog, aga vürtse oleks küll rohkem tahtnud.
Väga mõnus roog :) Lisasin veidi vürtsikastet, et tulisemat maitset saada :D
Maitsestasin paprikapulbri, tšillipulbri ja kaneeliga, vähese vaevaga väga maitsev roog.
Tehtud-söödud. Poolkoibade asemel olid kintsud ja hautasin veidi kauem. Tomatikonserv oli punega, lisasin veidi tšillihelbeid ja maitset oli maa ja ilm - kauem hautamine muidugi mõjus maitse mõttes ka kindlasti hästi.
Väga meie pere roog. Me segame veel tšillihelbeid ka veel hulka. Saab tõelise soojendava toidu.
Pannil hautamise asemel pnin kõik ahju küpsema. Konservtomateid ei olnud. Selle asemel lisasin punaseid ube tšillikastmes ning ketšupit. Imemaitsev :)
Mahlane ja hea. tegin koguse veidi suurema -12 poolkoiba ja sutsu rohkem purustatud tomateid. Sinna võiks sobida maitseks ka jahvatatud vürtsköömned. Järgmine kord katsetan.
Brasiilia kana
Tomatite ja paprikatega hautatud kana poolkoivad. Kui Sulle meeldivad vürtsikamad road, siis lisa oma äranägemise järgi tšillipulbrit, tšillihelbeid või hakitud värsket tšillit ning meelepäraseid ürte.