Räime-kartulivorm

Mädarõika ja tilliga maitsestatud räime-kartulivorm, kus saab ära kasutada eelmisest söögikorrast järele jäänud keedetud kartuleid. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g räimefileed

10 keedetud kartulit

soola ja musta pipart

värsket tilli

3 muna

2 dl piima

1 dl 35% rõõska koort

2 tl riivitud mädarõigast

võid

Valmistamine

Lõika keedetud kartulid viiludeks. Määri ahjuvorm võiga, lao põhja räimefileed, maitsesta soola-pipraga. Puista üle hakitud tilliga. Laota peale kiht kartuliviile, maitsesta soolaga. 

Siis jälle räimed ja kartulid - pealmiseks kihiks kartulid. Puista peale hakitud tilli.

Klopi munad, piim ja rõõsk koor omavahel, maitsesta mädarõika ja vähese soolaga. Vala vormi. Aseta peale mõned võitükikesed. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni vormiroog on pealt kaunilt kuldkollane.

Allikas: Selveri retseptileht. Pildi tegi KOKKAMAS95. 

LISA KOMMENTAAR