Kana india pähklitega

Hiina köögist pärit vokkroog, kus pehmetele kanatükkidele on kontrastiks krõbedad india e. kašuupähklid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kanafileed

1 munavalge

1 tl soola

1 tl seesamiõli

2 tl maisitärklist

5 dl vett

2 sl maapähkliõli

50 g india pähkleid

1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit

1 sl heledat sojakastet

kaunistuseks peotäis talisibulat

Valmistamine

Sega kausis munavalge, seesamiõli, sool ja maisitärklis ühtlaseks pastaks. Sega juurde kanafileeribad. Kata kauss kinni ning pane 20 minutiks külmkappi.

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa kanafileetükid ning keeda umbes 4 minutit, kuni kanatükid muutuvad valgeks. Tõsta vahukulbiga veest välja ja lase nõrguda. (Selle protsessi nimi on ingl. k. "velveting" ning tulemuseks on hästi mahlased kanatükid.).

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa maapähkliõli ning kuumuta peaaegu suitsemiseni. Lisa pähklid ning prae 30 sekundit, kuni pähklid on kuldsed.  Lisa risivein* või šerri ning sojakaste. Lisa kanatükid ning prae segades 2-3 minutit, kuni kanatükid on küpsed ja kuldsed. 

Kaunista jääkülmas vees hoitud talisibularibadeg* ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Riisivein on Hiinas populaarne söögitegemise- ja joogivein. Parimaks peetakse Shaoxingi riisiveini Zhejiangi provintsist. Säilita kinnises pudelis toatemperatuuril. Asendamiseks sobib kuiv šerri (ja EI sobi jaapani riisivein e. sake või tavaline viinamarjavein).
  • Hele sojakaste (light soy sauce) on heledam, ent soolasem, kui "tavaline" sojakaste. Hiinas kasutatakse toidutegemisel justnimelt seda sojakastet. "Lääne" hiina toidupoodides müüakse seda "Superior Soy" nime all. (Segaduse tekitamiseks kutsutakse Hiina tumedat sojakastet "Soy Superior Sauce" :))
  • Jääkülmas vees hoides tõmbuvad talisibularibad kenasti krussi.

Retsept on mugandatud Ken Homi Hiina köögi raamatust. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.04.2023 19:21

Minu tehtud pilt aastast 2015: