Karamelline õuna-toorjuustukook

2012. a. Viimsi Ubinapäeva toidublogijate õunakoogikohviku hitt-kook :)

Nami-Nami soovitab siin retseptis kasutada Piimameister OTTO toorjuustu. Siinsed kogused on mõeldud 26 cm lahtikäiva ümmarguse koogivormi jaoks. 

Kogus
kuueteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

250 g Digestive-küpsiseid

100 g sulatatud võid

2 sl Muscovado pruuni suhkrut

Kate:

100 g hapukoort

150 g Muscovado pruuni suhkrut

4 muna

2 tl jahvatatud kaneeli

800 g Piimameister OTTO toorjuustu

1 tl ingveripulbrit

paar kuubikuteks lõigatud õuna

Peale:

mandlilaaste

Valmistamine

Põhi: purusta küpsised köögikombainis, lisa pruun suhkur ja sulavõi ning sega ühtlaseks. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ja veidi ka külgedele.  

Kate: sega kõik ained (v.a. õunad) köögikombainis või kausis mikseriga ühtlaseks. Sega juurde kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud õunad. Kalla saadud segu küpsisepurupõhjale. 

Peale puista peotäis mandlilaaste.

Küpseta 160-kraadises ahjus umbes tund aega. Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

miakrete
postitatud 18.09.2013 09:21

ma ei teagi... no hea on see kook muidugi, aga sellise koogi kohta on toorainete maksumus kuidagi ebaproportsionaalselt kõrge. ei tekitanud vaimustust.

Martiina
postitatud 26.08.2017 21:04

Ma isiklikult vist eelistaks, kui täidises ei oleks kaneeli, aga samas on see maitse asi. Kõik kaheksa sööjat kiitsid, tõdesid, et on mõnusa "ahjuõuna lõhnaga" ja sõid mitu tükki.

Merx
postitatud 03.09.2019 10:11

Mulle niiiiiii meeldis!