4 kanakoiba või 8 poolkoiba
200 g sõmerat või pikateralist riisi
400 g Härmavili porgand, mais, hernes segu
7 dl kana- või köögiviljapuljongit
1 tl karripulbrit
2 sl ketšupit või tomatipastat
1 tl soola
õli või võid vormi määrimiseks
Serveerimiseks:hakitud värsket tilli või peterselli
Määri suurem ahjuvorm või või õliga. Puista vormi põhjale riis ja köögiviljasegu.
Sega kuum puljong karripulbri ja ketšupiga, vajadusel maitsesta soolaga. Vala puljongisegu vormi.
Maitsesta kanakoivad kergelt soola-pipraga, siis aseta ahjuvormi riisi ja köögiviljasegu peale.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega.
Enne serveerimist puista roale hakitud maitserohelist, nt tilli.
Idee: Konsumi & Maksimarketi retseptileht.
Väga hea! Kasutasin ökopoet pärit puljongikuubikuid ja karri asemel garam masalat.
Maitsev toit. Kõige olulisem, et saab kiiresti valmis ☺
Toit, mille ettevalmistamine käib kähku ning ülejäänud aja valmib see juba ahjus ise. Selle toidu puhul on hea see, et nii riis kui ka kana saavad samal ajal valmis. Kana annab riisile väga mõnusa maitse ning herned-porgandid-mais lisavad roale värvikust. Ainuke asi, mis võibolla veidi häiris on see, et kananahast eraldub päris palju rasva ja seetõttu jääb riis rasvasem, kuid samas ka mahlane.
Kas keegi on teinud seda rooga ka maitsestatud kanakoibadega? Või on see troog maitsestamata koibadega siiski parem?
Võid kasutada ka maitsestatud kanakoibi. Maitse tuleb veidi teine, aga ilmselt mitte oluliselt halvem :)
Aitäh vastuse eest :)
Lihtne kana-vormiroog
Ahjus küpsetatud vormiroog kanakoibade, riisi ja "Härmavili" külmutatud köögiviljaseguga.