Avena

Avena (hisp. k. kaerahelbed) on Kolumbias populaarne jook, mida serveeritakse eelkõige hommikusöögilauas. Kreemjas, magus ja turvaline. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

45 g kaerahelbeid või kaerajahu

1 l piima

2.5 dl vett

1 kaneelikoor

näpuotsaga muskaatpähklit

3 sl pehmet pruuni suhkrut või mett

Valmistamine

Pane kaerahelbed potti, lisa piim ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 15 minutit. Sega aeg-ajalt. 

Lisa vürtsid ja suhkur. Keeda veel 15 minutit.

Võta pott tulelt, lase jahtuda. Pane jook kannuga külmkappi ja lase vähemalt 2 tundi maitsestuda.

Pane kannmikserisse ja püreesta, kuni saad ühtlase kaerahelbekokteili. Kui jook on liiga paks, siis lisa veidi vett. 

Loe veel:

Retsept on Briti ajalehe The Guardian retseptilisast COOK (12.1.2013; Colombian avena). Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 20.02.2013 15:07

ma täiesti püreeks ei lasknud,jätsin pisikesed tükid sisse.Mulle maitses see väga Mõnus kaneeli maitse ja siidjalt pehme jook! Mulle selle maitse väga meeldis aga kuumana :D lastel oli küll selline nägu et mis asi see veel on . ongi hea, mulle rohkem jäi!

Karima
postitatud 23.02.2013 16:36

avastasin eile ,et avena kui 2 päeva külmikus seisab on ta kõige parem :)