500 g juustutäidisega tortelliini-makarone
1 sl võid
1 väike šalottsibul
1.25 dl kõrvitsapüreed
näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
3 dl 35% rõõska koort
4 sl riivitud Gruyère juustu + veel veidi serveerimiseks
hakitud värsket peterselli
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa sool ja tortelliinid ning keeda vastavalt pakendil olevatele juhistele küpseks. Enne nõrutamist pane 1 dl keeduvett kõrvale.
Samal ajal kuumuta või suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud šalottsibul ja prae segades 2-3 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Sega juurde kõrvitsapüree ning prae umbes minut aega. Lisa rõõsk koor, sega läbi ning seejärel kuumuta tasakesi keemiseni. Alanda kuumust ning lase kastmel tasakesi podiseda umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb.
Lisa riivitud juust, sega läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Sega juurde nõrutatud tortelliinid ning sega läbi. Kui kaste liiga paks on, siis lisa veidi tortelliini-keeduvett.
Jaota taldrikutele, puista igale portsjonile veel veidi juustu ning peterselli.
Allikas: Food Network Magazine, November 2012 via Tracey's Culinary Adventures
Tortelliinid kõrvitsakastmega
Juustutäidisega tortellini-padjakesed kreemjas kõrvitsakastmes.