Tortelliinid kõrvitsakastmega

Juustutäidisega tortellini-padjakesed kreemjas kõrvitsakastmes. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g juustutäidisega tortelliini-makarone

1 sl võid

1 väike šalottsibul

1.25 dl kõrvitsapüreed

näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit

3 dl 35% rõõska koort

4 sl riivitud Gruyère juustu + veel veidi serveerimiseks

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa sool ja tortelliinid ning keeda vastavalt pakendil olevatele juhistele küpseks. Enne nõrutamist pane 1 dl keeduvett kõrvale. 

Samal ajal kuumuta või suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud šalottsibul ja prae segades 2-3 minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Sega juurde kõrvitsapüree ning prae umbes minut aega. Lisa rõõsk koor, sega läbi ning seejärel kuumuta tasakesi keemiseni. Alanda kuumust ning lase kastmel tasakesi podiseda umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb. 

Lisa riivitud juust, sega läbi. Maitsesta soola-pipraga.

Sega juurde nõrutatud tortelliinid ning sega läbi. Kui kaste liiga paks on, siis lisa veidi tortelliini-keeduvett. 

Jaota taldrikutele, puista igale portsjonile veel veidi juustu ning peterselli.

Allikas: Food Network Magazine, November 2012 via Tracey's Culinary Adventures

LISA KOMMENTAAR