1.5 kg küpset tomatit
2 sl hakitud küüslauku
1 dl oliiviõli
0.5 dl hakitud värsket basiilikut
2 sl hakitud värsket peterselli
0.5 tl hakitud tšillit või näpuotsaga tšillihelbeid
2 sl palsamiäädikat (balsamico)
1 tl soola
Lõika küpsed tomatid suuremateks tükkideks ja pigista käte vahel pudruks.
Sega kausis kõik ained peale soola, siis lase 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda.
Enne serveerimist maitsesta soolaga.
Internetiavarustest pärit supp, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Pidin seda omalt poolt kohandama, sest kõiki aineid polnud kodus olemas ja ei viitsinud ka pühade ajal poodi tormata. Seega sai supp hoopis selline: tomatid, oliiviõli, basiilik, tšillipipar, valge veiniäädikas, sool. Lasin 30 min külmkapis seista ja lisasin alles siis soola. Tuli hea. Kui pipart liiga palju saab, annab ka hapukoorega mahedamaks muuta.
Mis ma oskan öelda, lisasin natuke suhkrut ja noore sibulamugula viile. No kui sulle maitseb tomat siis maitseb see supp ka:) Kuna õpetuses polnud selgitatud kuidas tomatitega käituda, siis lõikasin nad lihtsalt suupäraseks, võibolla peaks püreerima hoopis...
Külm tomatisupp itaalia moodi
Sugo di pomodoro freschi.