Külm tomatisupp itaalia moodi

Sugo di pomodoro freschi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg küpset tomatit

2 sl hakitud küüslauku

1 dl oliiviõli

0.5 dl hakitud värsket basiilikut

2 sl hakitud värsket peterselli

0.5 tl hakitud tšillit või näpuotsaga tšillihelbeid

2 sl palsamiäädikat (balsamico)

1 tl soola

Valmistamine

Lõika küpsed tomatid suuremateks tükkideks ja pigista käte vahel pudruks. 

Sega kausis kõik ained peale soola, siis lase 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda. 

Enne serveerimist maitsesta soolaga. 

Loe veel:

Internetiavarustest pärit supp, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Proua Simpson
postitatud 21.08.2008 08:17

Pidin seda omalt poolt kohandama, sest kõiki aineid polnud kodus olemas ja ei viitsinud ka pühade ajal poodi tormata. Seega sai supp hoopis selline: tomatid, oliiviõli, basiilik, tšillipipar, valge veiniäädikas, sool. Lasin 30 min külmkapis seista ja lisasin alles siis soola. Tuli hea. Kui pipart liiga palju saab, annab ka hapukoorega mahedamaks muuta.

Ilsu
postitatud 01.08.2011 10:01

Mis ma oskan öelda, lisasin natuke suhkrut ja noore sibulamugula viile. No kui sulle maitseb tomat siis maitseb see supp ka:) Kuna õpetuses polnud selgitatud kuidas tomatitega käituda, siis lõikasin nad lihtsalt suupäraseks, võibolla peaks püreerima hoopis...